Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Airco efficiëntie testen

Hoe u de efficiëntie van uw airconditioner kunt testen en verbeteren?

Als huiseigenaar ben je in de zomermaanden veel afhankelijk van je airco. Hoewel u de airconditioner wilt gebruiken om het interieur van uw huis koel te houden, is het belangrijk dat u de status van de efficiëntie van uw airconditioner kent.

Als uw AC-efficiëntie twijfelachtig is, geeft u onnodig veel geld uit voor weinig voordeel, met hogere energierekeningen die u geen comfort in ruil daarvoor bieden. U dient uw airconditioner regelmatig te controleren en te leren hoe u eenvoudige airconditionertests kunt uitvoeren om er zeker van te zijn dat deze goed werkt.

Om uw centrale airconditioningsysteem te testen, zet u de AC-unit aan, plaatst u een thermometer gedurende vijf minuten op het toevoerregister, controleert u vervolgens de temperatuur en vergelijkt u deze met de temperatuur van de retourontluchting.

Hier zijn de details over de stappen om de efficiëntie van uw airconditioner te testen, bekijk ook hoe dit is gedaan met de Inventum airco.

Zet de AC-unit aan

Hoe de efficiëntie van de airconditioner te testen : probeer het op warme dagen. De eerste stap in een airconditionertest is om uw apparatuur aan te zetten en deze op een dag van 80 graden (of warmer) ten minste 15 minuten aan te laten staan. Het is logisch om de efficiëntie te testen voordat de zinderende hitte komt, maar u zult uw AC-efficiëntie niet echt weten als u deze niet in de juiste omgeving test.

Plaats een thermometer op het voorraadregister

Het voorraadregister is bedoeld om te doen wat de naam doet vermoeden: koele lucht door uw huis voeren. Plaats een thermometer op het toevoerregister dat zich het dichtst bij uw koelapparatuur bevindt als onderdeel van de efficiëntietest van uw airconditioner . Door het op het dichtstbijzijnde register te plaatsen, verwijdert u de variabele voeten die worden afgelegd bij het meten of uw AC op maximale efficiëntie presteert.

Houd de thermometer minimaal vijf minuten op zijn plaats

Een bekeken thermometer verandert niet. Of zoiets. Laat de thermometer ten minste vijf minuten op zijn plaats voordat u ermee knoeit. Wanneer u de efficiëntie van uw airconditioner test , wilt u hem voldoende tijd geven om op snelheid te komen, maar het is ook handig om te weten hoe snel hij zijn werk kan doen.

Herhaal de thermometermeting bij de retourontluchting.

De retouropening is meestal groter van formaat. Deze ontluchting trekt lucht uit uw huis en levert deze aan uw HVAC-systeem. Om een ​​retourontluchting te identificeren, houdt u een stuk papier tegen de roosters. Als het papier naar de ventilatieopening wordt getrokken, bent u op de juiste plek. Laat de thermometer hier minimaal vijf minuten zitten.

Hoe weet ik of de efficiëntie van mijn airconditioner goed is?

Als je airco goed werkt, dan moet de lucht die eruit komt minimaal 15 graden koeler zijn dan de lucht die naar binnen komt. Als u merkt dat de machine uw huis niet voldoende koel krijgt, heeft u waarschijnlijk een lek of de machine kan een nieuw HVAC-filter gebruiken . U zult in de machine moeten kijken om te bepalen wat het probleem eigenlijk is.

Sluit deuren en ramen

Uw HVAC-systeem is bedoeld om uw huis te verwarmen en te koelen. Uw HVAC-unit draait overuren wanneer deuren en ramen open blijven staan. De frisse lucht die je denkt te krijgen is een hoax. Koele lucht verlaat in hoog tempo uw huis en uw airconditioner kan de warme lucht die binnenkomt niet bijhouden.

Ventilatieopeningen deblokkeren

Weet je nog die ventilatieopeningen die je vond toen je het idee had dat je AC-efficiëntie twijfelachtig was? Wanneer zijn ze voor het laatst schoongemaakt? De luchtstroom en luchtkwaliteit worden aanzienlijk verbeterd als u deze eenvoudige stapsgewijze instructies volgt voor het reinigen van de ventilatieopeningen in uw huis .

Verander uw AC-luchtfilter

Je zit nog steeds in de hot seat. Wanneer was de laatste keer dat uw HVAC-luchtfilter is vervangen? Voor veel huiseigenaren is dit een terugkerende taak die vaak voorbijgaat totdat er een aanzienlijk probleem is met de luchtkwaliteit in uw huis. Het belang van het vervangen van uw HVAC-luchtfilter kan niet genoeg worden benadrukt als het gaat om de luchtkwaliteit en – u raadt het al – de efficiëntie van de airconditioner .

Gerelateerde artikelen

Tip: Diamond Painting goedkoop kopen

Diamond Painting – het begin van je nieuwe hobby.

Een vakantie Spanje boeken