Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over Microsoft Office licenties

Microsoft Office is een onmisbare suite van programma’s voor veel bedrijven en organisaties. De programma’s Word, Excel, PowerPoint en Outlook zijn onmisbare hulpmiddelen voor veel werknemers en kunnen een grote impact hebben op de efficiëntie en productiviteit van een bedrijf. Wanneer je Microsoft Office wilt gebruiken voor je bedrijf of organisatie, is het belangrijk om te weten welke licenties beschikbaar zijn en welke het beste bij jouw situatie past. In dit artikel geven we een overzicht van alles wat je moet weten over Microsoft Office licenties.

Wat zijn de verschillende soorten Microsoft Office licenties?

Er zijn een aantal verschillende soorten Microsoft Office licenties waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je specifieke behoeften en gebruikssituatie. Hieronder geven we een overzicht van de meest populaire opties:

  • Office 365: Office 365 is een cloud-gebaseerde abonnementsdienst die toegang geeft tot de meest recente versies van Office-programma’s, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Met een Office 365-abonnement krijg je ook toegang tot extra functies zoals online opslag met OneDrive en videoconferenties met Microsoft Teams. Dit is een ideale keuze voor organisaties die regelmatig updates willen ontvangen en toegang willen hebben tot hun bestanden vanaf elk apparaat.
  • Office 2019: Office 2019 is een eenmalige aankoop en biedt een volledige, permanente licentie voor de programma’s Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Hierbij krijg je geen toegang tot cloud-opslag of videoconferenties, maar het is wel een goedkopere optie in vergelijking met een abonnement van Office 365. Dit is een goede keuze voor organisaties die de software willen gebruiken zonder regelmatige updates te willen ontvangen en geen noodzaak heeft voor cloud diensten.
  • Windows/Mac/Mobile licenties: Hiermee kun je Office programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook op een specifiek besturingssysteem installeren, het is ook mogelijk om de licentie te kopen voor een specifieke mobiele device zoals tablets of telefoons. Dit is een goede keuze voor organisaties die specifieke software nodig hebben voor een specifiek besturingssysteem of device.

Welke licentie kiezen?

Bij het kiezen van de juiste Microsoft Office licentie is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke gebruikerswensen van jou als gebruiker. Maak daarom eerst een wensenlijst en selecteer daarna het pakket dat het beste bij jou past. Een ICT bedrijf kan hier ook altijd bij helpen.offiof

https://www.besteloffice.nl/