Gouden Tip
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat u moet weten over laserontharing

Laserontharing is een van de beste methoden om ongewenst haar van het gezicht en lichaam te verwijderen. De behandeling werkt door licht op een bepaalde golflengte te richten die het pigment van melanine op een diepte richt die groot genoeg is om de haarzakjes te beïnvloeden. Het is van cruciaal belang om vóór de behandeling een professional zoals mourits huidtherapie te raadplegen om te beslissen welk soort golflengte zal worden gebruikt op basis van uw huidskleur en -type. Houd er rekening mee dat huidverbrandingen kunnen optreden als er niet precies rekening wordt gehouden met de huidskleur en laserinstellingen.

Voordelen van laserontharing

Het donkere pigment in het haar wordt gericht, afgebroken en vernietigd door lasers met gepulseerd licht. Dit verklaart waarom het zo goed is voor donker haar. Helaas betekent dit dat de lasers zich ook richten op de huidpigmenten die tot verkleuring kunnen leiden. Bij mensen met donkerder haar en lichtere huidtinten zijn lasers en gepulseerde lichten het meest effectief. Daarom zijn mensen met een lichte huidskleur en donker haar de beste kandidaten voor laserontharing. Dit komt omdat er weinig pigment in de haarbol zit om op te richten en de laser is afhankelijk van dit doelwit voor zijn werkingsmechanisme. Er zijn echter gadgets gemaakt voor mensen met licht haar en een donkere huid. Gadgets zoals Diode en Nd-Yag.

De beste manier om je voor te bereiden op laserontharing

U zult waarschijnlijk worden geïnstrueerd om een ​​dag of twee voor uw sessies te scheren, zodra is vastgesteld welk type laser ideaal is voor uw haar en huidskleur. Scheer het te behandelen gebied de avond voor of de ochtend van de behandeling. Neem indien nodig minimaal 30 minuten van tevoren een pijnstiller zoals aanbevolen door uw arts. Bovendien dient u zich voor en na de behandeling te onthouden van zelfbruining en zonnebank. Wees ook eerlijk over elk medicijn dat u neemt. Het kan zijn dat u moet stoppen met het gebruik van sommige ervan om bijwerkingen te voorkomen. Breng op de dag van uw afspraak geen items op uw huid aan. Dit omvat deodorant, lotions en al het andere. Als er nog andere activiteiten zijn die u wel en niet moet uitvoeren voor en na uw sessies, bespreek deze dan met uw schoonheidsspecialiste.