Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

De woonkamer trends van dit moment!

De woonkamer trends van dit moment!

Of het nu tijd is voor een opknapbeurt of dat je net je eerste woning betrekt, het inrichten van je woonkamer kan een spannende maar ontmoedigende taak zijn. Het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen en welke actuele trends bij jouw stijl passen, maar met de juiste tips kun je een eigentijdse woonkamer creëren waar je nog jaren van zult houden.

 

Maximaliseer natuurlijk licht en heldere kleuren

Het belangrijkste bij het creëren van een eigentijdse look is het maximaliseren van natuurlijk licht in de ruimte. Kies daarom voor transparante gordijnen in plaats van zware gordijnen en gebruik reflecterende oppervlakken zoals spiegels om het licht in de kamer te weerkaatsen. Neem bovendien felle kleuren op in je inrichting om leven en energie in de kamer te brengen. Deze kleuren zijn vooral geweldig als je neutrale muren hebt, omdat ze daar echt tegen afsteken.

 

Creëer visuele belangstelling met kunstwerken

Niets voegt zo veel persoonlijkheid en stijl toe aan een woonkamer als kunstwerken, dus kies stukken die een aanvulling vormen op je algemene ontwerpesthetiek en tegelijkertijd je smaak en stijl uitdrukken. Als je gewaagde muren hebt, kies dan voor neutrale kunstwerken zoals zwart-wit foto’s of abstracte prints. Omgekeerd, als je liever gedempte muren hebt, probeer dan kleur toe te voegen door middel van kunstwerken of zelfs muurschilderingen om de ruimte visueel interessant te maken.

 

Gebruik opvallende meubelstukken

Statement meubelstukken zijn essentieel voor het creëren van een opvallende hedendaagse woonkamer. Probeer opvallende stoelen met unieke vormen en patronen of, als je je avontuurlijk voelt, gewaagde banken in felle kleuren Je kunt ook textuur toevoegen door schapenvacht tapijten op meubels of vloeren aan te brengen, want dat zijn tijdloze stukken die nooit uit de mode raken. En vergeet de bijzettafeltjes en hockers niet! Ga voor interessante ontwerpen zoals ronde tafels van marmer of glas die extra dimensie toevoegen. 

 

Je persoonlijke smaak

Het inrichten van een moderne woonkamer hoeft niet moeilijk te zijn – het enige wat nodig is, is dat je je concentreert op het maximaliseren van natuurlijk licht en het integreren van felle kleuren en unieke meubelstukken en kunstwerken in de mix! Met deze tips kun je een uitnodigende en stijlvolle ruimte creëren die je persoonlijke smaak perfect weerspiegelt!

 

https://www.sfeer.nl/