Een boomstronk verwijderen, hoe doe ik dat?
Gouden-tip

Wilt u een boomstronk verwijderen? Lees dan even verder. Op deze pagina geven wij u namelijk informatie over hoe u een boomstronk kunt verwijderen, wat u daar voor nodig heeft, welke methodes er beschikbaar zijn en welke methode u in welke situatie het beste toe kunt passen. Nuttige informatie dus. Een boomstronk verwijderen is niet een alledaagse klus en besef dat het verwijderen van een boomstronk moeilijker is dan u vooraf wellicht in kunt schatten.

Stap 1 – maak een inventarisatie voordat u de boomstronk gaat verwijderen

In de eerste stap gaat het om een inventarisatie van de situatie. In deze inventarisatie is het nodig om te bepalen met welk soort boom u te maken heeft. Daarnaast is het nodig om een inschatting van de dikte van de boomwortels te maken. Een grote ijk of een dikke beuk heeft een dikkere boomstronk dan bijvoorbeeld een olijvenboom. Ook is het belangrijk om de situatie om de boomstronk heen te beoordelen. Staat de boomstronk op een plek die eenvoudig of juist moeilijk te bereiken is en of u eventueel een machine in de buurt van de boomstronk zou kunnen laten komen.

Stap 2 – bepaal de methode die u gaat gebruiken om de boomstronk te verwijderen

Misschien bent u er in stap 1 achter gekomen dat het u niet gaat lukken om de boomstronk zelf te verwijderen. In dat geval is het aan te raden om een hoveniersbedrijf of boomverzorger in te huren. Een tuinman inhuren is eventueel ook een mogelijkheid, maar niet alle tuinmannen hebben ervaring met het verwijderen van een boomstronk. Indien u een specialist inhuurt die voor u de boomstronk gaat verwijderen dan zal die specialist de methode bepalen. Wanneer u van plan bent om zelf de boomstronk te verwijderen dan kunt u het beste de boomstronk uitgraven.

U kiest ervoor om de boomstronk uit te graven

Voor het uitgraven van de boomstronk heeft u een schep nodig. Daarnaast is het handig om alvast een zaag en / of een bijl klaar te leggen. Tijdens het graven komt u namelijk verschillende boomwortels tegen die u zal moeten doorzagen of met behulp van de bijl door moet hakken. Een langdurig proces, maar zodra de boomstronk helemaal los is kunt u die vrij eenvoudig uit de grond trekken. Alle wortels die achter blijven zult u vervolgens ook moeten uitgraven. Tot slot graaft u het gat dicht en is de klus geklaard.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/

About