Gouden Tip
Image default
Dienstverlening

Het is misschien tijd om je groepenkast te vervangen

Heb je al eens nagedacht over hoe belangrijk veilige stroomvoorziening is in je huis? Dit is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor de levensduur van jouw elektrische apparaten.  Als je er zeker van wilt zijn dit allemaal nog oke is, moet je wellicht je groepenkast laten aanpassen of vervangen. Het komt namelijk vaker voor dan je denkt dat huishoudens te weinig groepen hebben voor de hoeveelheid gebruikte apparaten, wat leidt tot kortsluiting. Naast dat dit vervelend is, had dit ook kunnen worden voorkomen door het tijdig laten vervangen van jouw groepenkast om zo met een gerust hart in je woning te kunnen verblijven.

Wat kan ik verbeteren?

Woon je in een ouder huis? Dan kan het zo zijn dat de groepenkast niet meegaat in de tijd waarin we ons nu begeven. Tegenwoordig gebruiken huishoudens namelijk veel meer stroom dan vroeger. Als jij dus in een oud huis komt te wonen waarbij jij wel jouw hoeveelheid elektrische apparaten aansluit, kun je zomaar kortsluiting krijgen. 

Dit kan worden verholpen door het maken van meerdere stroomgroepen zodat er nooit te veel stroom op een circuit staat. Er zijn verschillende modellen groepenkasten voor de verschillende leefsituaties waarin mensen leven. Iemand die veel elektrische apparaten gebruikt, heeft baat aan veel groepen, terwijl iemand die weinig elektriciteit verbruikt dit minder nodig. 

Alles voor een veilig huis

Kortsluiting kan flinke schade aanbrengen aan jouw elektrische apparaten en kan daarbij kosten met zich meebrengen om kapotte apparaten te vervangen. Vervang dus tijdig je groepenkast om dit probleem te voorkomen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de hoeveelheid gebruikte elektrische apparaten te groot is om voldoende stroom op te wekken, waardoor bepaalde apparaten niet kunnen worden aangesloten. Dit is ook verleden tijd wanneer jij ervoor kiest om je groepenkast te laten vervangen. Concluderend is het om meerdere redenen dus verstandig om je meterkast te laten vervangen. Voor jezelf, je portemonnee en je veiligheid.