Gouden Tip
Image default
Woning en Tuin

Hoe gaat een grensreconstructie in zijn werk?

Als je vragen hebt omtrent jouw terrein en tot waar het reikt, dan kun je een aantal zaken doen. Een van de dingen die je bijvoorbeeld zou kunnen doen, is eens goed laten opmeten wat nou van jou is en wat niet meer bij jouw terrein hoort. Hiervoor kun je dan vaak contact opnemen met professionals die een grensreconstructie kadaster uit kunnen voeren. Maar wat is dat nou precies? En hoe zorgt dat ervoor dat je daarna wel precies weet waar jouw grond begint en eindigt?

Historie van de grond

Als eerste stap moet er eens gekeken worden naar wat er allemaal bekend is over jouw stuk grond. Dit kan pas vrij recent zijn gemaakt, maar het kan ook zo zijn dat er al flink wat documenten over te bekijken zijn. Het hangt er dus ook een beetje vanaf hoe lang dit duurt. Het is echter wel belangrijk dat dit goed en grondig wordt onderzocht, omdat je dan een goed beeld hebt van wat voor soort perceel het eigenlijk betreft.

Op locatie

Vervolgens is het tijd om eens een kijkje te nemen op de locatie zelf. Historische documenten zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar je wil ook gewoon weten wat er nou wel en niet kan op jouw terrein. De landmeter zal dan goed rondkijken en zal ook meteen even nagaan of alle resultaten van het vooronderzoek hier weer teruggevonden kunnen worden. De huidige situatie kan namelijk nog best wel een beetje anders zijn geworden.

Meten en zichtbaar maken

Daarna is het tijd om het dus ook maar eens echt goed op te gaan meten. Hiervoor worden zeer nauwkeurige meetinstrumenten gebruikt, zodat je echt zeker weet dat je op de centimeter nauwkeurig van je terrein gebruik kunt gaan maken. Om er vervolgens voor te zorgen dat jij ook goed weet wat bij jouw terrein hoort, worden er goed herkenbare markeringen en paaltjes neergezet. Zo is het lekker makkelijk om te zien waar je dus bijvoorbeeld een schutting kunt gaan laten plaatsen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een heg of iets heel anders neer te laten zetten.

 

 

https://kadastralekaart.com/producten/grensreconstructie