Gouden Tip
Image default
Kunst en Kitsch

Hoe kan ik van een foto als schilderij laten maken

Heb jij ook zo’n prachtige foto waar je eigenlijk iets mee zou moeten doen? Veel mensen maken oneindig veel foto’s van hun huisdier, zichzelf of de kinderen en doen daar vervolgens niets meer mee. Een collage van schitterende natuurfoto’s, of een foto op canvas zijn manierem om de afbeeldingen tot hun recht te laten komen. Maar als je een foto of afbeelding hebt waarvan je hart echt sneller gaat kloppen, kun je het nog veel specialer maken. Bij ons kun je van favoriete foto als schilderij laten maken. Een spectaculair aandenken van het moment van je dromen.

Hoe het begint

In principe kun je elke afbeelding of foto laten naschilderen. Of het nu een (portret)foto van eigen makelij is, of een professionele afbeelding van een bestaand schilderij, Als de afbeelding duidelijk is, kunnen de kunstenaars een foto als schilderij maken. Jij bepaalt de afmetingen die je schilderij moet krijgen. Je kunt kiezen of je een kleurenschilderij wil, of liever zwart-wit kunst. Bovendien kun je het schilderij laten inlijsten, met een bak- of sierlijst die jij mooi vindt.

 Aanpassingen van het origineel

Bij een foto als schilderij kun je kleine aanpassingen door te laten voeren. Je kunt bijvoorbeeld een schilderstijl kiezen, de foto bijsnijden, foto’s combineren of de kleuren aanpassen, zodat het schilderij mooier bij de tinten van je kamer past. En je kunt een andere vorm van het schilderij laten maken. Bij al deze aanpassingen blijft wel de foto als schilderij de basis. Bij grotere aanpassingen maken we vooraf een digitale mock-up, zodat je kunt beoordelen of het schilderij wordt zoals je voor ogen had. Het schilderen wordt gedaan door verschillende ateliers in China. Chinezen zijn namelijk een kei in kopiëren van een foto als schilderij, In de ateliers werken een groot aantal professionele schilders, elk gespecialiseerd in verschillende technieken. Voor iedere opdracht wordt gekeken welke schilder tot het beste eindresultaat kan komen. Zo heb jij zo een mooie foto als schilderij.