Gouden Tip
Image default
Dienstverlening

Hoe vind je een elektricien?

Er zijn veel verschillende elektriciens. De een goedkoop de ander duur. De een kan hetzelfde werk binnen een halfuur oplossen terwijl de ander en een halve dag voor nodig heeft. Door de bomen zie je het bos niet meer en stel je jouw taak liever uit. Maar wanneer het op elektriciteit aankomt is het beter om dit niet uit te stellen. Het is dus belangrijk dat je een goede elektricien vindt bij jou in de buurt. Maar hoe doe je dit nou eigenlijk? Juist als er zo veel aanbod is, neig je al snel om naar het goedkoopste te gaan, maar is dit wel zo verstandig?

Kijk bij je in de buurt

Natuurlijk kan je een elektricien vinden die 100 km van je af zit, maar je kan er ook een vinden bij jou in de buurt. Dit scheelt namelijk vaak ook nog eens benzine kosten. Kijk dus bij elektriciens Haarlem voor elektriciens daar. Vraag ook familie en vrienden of ze een goede elektricien kennen. Op deze manier kan je al sneller van de betrouwbaarheid uitgaan. 

Misschien heb je een buurtapp of facebook pagina, dan kan je daar ook een oproep op plaatsen dat je op zoek bent naar een elektricien.

Kies voor de juiste elektricien

Wanneer je een elektricien hebt gevonden is het ook nog belangrijk om te kijken of deze goed is. Dit doe je onder andere om naar zijn of haar papieren te vragen. Een elektricien moet namelijk naar school en een diploma behalen om daarna als elektricien aan de slag te gaan. Op deze manier kunnen ze veilig hun werk uitvoeren, zowel voor hunzelf als voor jouw woning. Daarbij kan je ook vragen of ze een NEN-certificaat hebben. Dit is een certificaat die aantoont dat ze inderdaad als elektricien mogen werken.