Hoeveel alimentatie moet er betaald worden na het scheiden?

Na het scheiden moet er meestal alimentatie betaald worden. Hiervan zijn er twee verschillende soorten. Dit kan gaan om alimentatie voor de partner, maar ook om alimentatie voor de kinderen. Of u recht heeft op alimentatie na de scheiding hangt af van een groot aantal factoren. In gesprek met elkaar tijdens de scheiding bepaalt u onder andere de hoogte en duur van de alimentatie. Voordat u hier afspraken over maakt is het goed om de voor- en nadelen helder te hebben. Een bemiddelaar van Scheiden doe je samen geeft u graag hulp bij scheiden.

U gaat scheiden. En nu?

Er komt van alles kijken bij scheiden. Natuurlijk moet u eerst uw partner hierover inlichten. Om loyaliteitsconflict te voorkomen, is het verstandig om het ook zo snel mogelijk uw kinderen te vertellen. Niets is erger dan dat kinderen via anderen te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden. Vervolgens is het raadzaam om een mediator in te schakelen. Zo doorloopt u de scheiding op een respectvolle manier. Bij Scheiden doe je samen kunt u een mediationtraject starten. Dankzij een mediator houdt u de communicatie tussen beide partijen goed, heeft u de scheiding sneller achter de rug en liggen de kosten van de scheiding beduidend lager. Bij Scheiden doe je samen ervaart u rust tijdens het gehele proces.

De financiële gevolgen wanneer u gaat scheiden

Het is met alle emoties niet leuk, maar ook de financiën moeten goed worden geregeld wanneer u gaat scheiden. Anders kunt u echt in financiële problemen komen. Scheiden doe je samen begrijpt dat dat niet iets is waar u zich graag mee bezig houdt op het moment van scheiden, maar het is wel heel belangrijk voor de toekomst. Wat kost het om te scheiden? Welke financiële gevolgen heeft de scheiding? Hoe zit het met pensioen? Hoe kijkt de Belastingdienst tegen een scheiding aan? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die beantwoordt moeten worden. Scheiden doe je samen zet voor u alles op een rijtje. Heeft u behoefte aan meer persoonlijke uitleg? Een gratis informatiegesprek is ook mogelijk!   

About

Posted on april 23, 2018, 8:04 am By
Categories: Rechten