Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Houd je koel deze zomer

Net zoals mensen gevoelig zijn voor de hitte, zijn huisdieren dat ook, vooral tijdens de zinderende zomermaanden. Hitteberoerte, uitputting en uitdroging kunnen honden en katten gemakkelijk overkomen, en daarom is het van vitaal belang om ze te voorzien van de middelen om koel te blijven. Eén manier om je harige vriend te beschermen is met een koelmat. Deze producten zijn speciaal ontworpen om de lichaamstemperatuur van je hond of kat te verlagen en oververhitting te voorkomen. Dit type mat kan een huisdier helpen af te koelen van de hitte, vooral als het een dikke vacht heeft of moet ontspannen na een energieke speelsessie. 

Hoe werken koelbedden voor huisdieren?

In de meeste gevallen zijn koelmatten voor huisdieren verkrijgbaar in verschillende maten. Niet alle matten zijn echter gelijk: Sommige zijn gemaakt met gel, andere met water of lucht. Eén type bevat bijvoorbeeld een door druk geactiveerde substantie die de hond of kat koel houdt door de warmte van het lichaam van het dier te absorberen. De gel laadt op en koelt af wanneer je huisdier het kompres verlaat. Dit product wordt ook wel een zelfkoelend bed genoemd. Het is licht van gewicht en draagbaar, dus je kunt het meenemen op reis. Zorg ervoor dat je er een vindt die gevuld is met niet-giftige gel.

Een ander type honden koelbed maakt gebruik van koud water, dat de lichaamswarmte van het huisdier absorbeert en herverdeelt. Hoewel de meeste zijn gemaakt van krasbestendig, duurzaam materiaal, kunnen deze lek gevoelig zijn. Ten slotte kun je een verhoogd bed overwegen. Deze koelbedden voor huisdieren zijn gemaakt van gaas en tillen je dierenvriend van de vloer zodat de lucht beter kan circuleren.

 

De voordelen van een honden- of katten koelbed

Een koel, zacht bed biedt de volgende voordelen voor jouw viervoeter:

  • Voorkomt oververhitting: Een gekoeld matje helpt je harige metgezel comfortabel te houden, terwijl het gezondheidsrisico’s voorkomt die typisch worden veroorzaakt door overmatige warmte.

  • Houdt je harige vriend schoon: Deze koelproducten zorgen voor een schoon en verhoogd oppervlak voor de huisdieren om op te slapen, wat helpt om ze weg te houden van vuil en ziektekiemen.

  • Vermindert verharen: Honden verharen vaak meer tijdens de zomermaanden. Als je huisdier een plek heeft om te ontspannen, kan dit het verharen in andere delen van het huis tegengaan.

  • Voordelen voor oudere huisdieren: Veel koel matrassen bieden orthopedische ondersteuning voor dieren met spier- en gewrichtsproblemen (bijv. artritis).

Een koelmatras geeft je hond of kat een plek om veel sneller af te koelen dan met traditionele bedden, die meestal lichaamswarmte vasthouden. Er zijn veel koelmatten verkrijgbaar om ervoor te zorgen dat de lichaamstemperatuur van je vriend of vriendin onder controle blijft. Overweeg een koelmat voor je hond en houd je geliefde huisdier het hele jaar door comfortabel en gelukkig. Het hebben van een drinkfles voor je hond is ook een goede manier om hem koel te houden, tijdens de warme zomer dagen. Op de website van Hapy-Animal.nl vind je verschillende drinkflessen speciaal ontworpen voor je beste vriend. De flessen bevatten geen schadelijke middelen en zijn handig in gebruik.