Is beleggen een goede optie in deze Corona tijd?
Gouden-tip

Wanneer je betere financiële keuzes wilt maken is beleggen misschien iets wat je bezighoudt. Maar dan is het goed om je eerst vragen te stellen zoals welk bedrag wil ik gebruiken, wat wil ik bereiken, hoeveel tijd wil je voor dit doel nemen, met welke risico’s krijg je te maken.  

Wat is beleggen? 

Een investering waarbij je geld vastgelegd wordt voor een korte of langere tijd zodat je later financieel afhankelijk kan zijn. Er is altijd wel risico aan beleggen. Je doet er goed aan om dat op de langere termijn te doen want dan is de kans groter dat je er financieel ook op vooruit gaat. Het meest bekend zijn de aandelen maar dit kan ook met obligaties of vastgoed. Door vraag en aanbod op de beurs wordt de waarde van de belegging bepaald. Hoe meer mensen er belang bij hebben hoe hoger de koers. Beleggen is dus ergens geld investeren dat naar verwachting na een periode meer waard is geworden.  

Hoe kan je succesvol beleggen? 

Het is nooit verstandig om te beleggen zonder een plan. Wanneer je een beleggingsplan maakt is de kans van slagen groter. Een aantal uitgangspunten worden vastgelegd in dat plan. Wat komt er in het plan te staan: 

  • Beleggingsdoel: waarvoor wil je beleggen 

  • Voor hoelang wil je beleggen 

  • Hoeveel geld kan je kwijt voor het beleggen 

  • Wil je risico’s lopen en hoeveel? 

Beheerd beleggen  

Beheerd beleggen kan ook als je er de kennis of tijd er niet voor hebt. Dit noemen ze ook wel ‘laten beleggen’. Het is een gemakkelijke oplossing die zelfs online kan. Je kunt dit doen met elk bedrag en ook nog eens met aantrekkelijke kosten. Je geeft de zorgen van het beleggen uit handen aan een expert. Het scheelt jouw moeilijke beslissingen nemen en de expert helpt je met je doel te bereiken. De belegging wordt voor jou gedaan. Je wordt natuurlijk overal van op de hoogte gehouden.  

Er zijn heel veel aanbieders van beleggers zo is Finner er ook een.  Finner heeft ook inzicht in de mogelijkheden die er zijn zodat je zelf geen lastige vragen hoeft te stellen. Ze hebben onafhankelijk advies zodat iedereen dezelfde vergoeding betaald. Ze kunnen vergelijken zodat ze de ideale partij voor jou vinden. Ze hebben ook een persoonlijke vermogenscoach voor persoonlijke analyses.  

Zelf beleggen 

Natuurlijk kan je ook zelf beleggen. Je kunt dan zelf bepalen hoe en waarin je gaat beleggen. Het moet alleen wel bij je passen en je moet er ook de tijd voor hebben. Je moet dus zeker weten dat je er de tijd voor hebt maar ook inzicht in risico’s en rendementen. Bepaal altijd eerst je beleggingsplan. Dat is echt de eerste stap tot succesvol beleggen. Dan ga je voor de producten dat bij je past en zorg je voor de juiste spreiding. Juist dat plan is het houvast voor de slechtere tijden. Je hoeft dan ook geen emotionele beslissingen te nemen. Juist die beslissingen kosten vaak veel geld.  

About

Posted on juli 20, 2021, 3:39 pm By
Categories: Aanbiedingen