Jobcoaching van Ucare
Gouden-tip

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U krijgt individuele opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, talenten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de beste functie te vinden? Wat is mijn overgave? Hoe gebruik ik mijn eigenschappen optimaal. Een antwoord op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ondernemers en carrièremannen- en lady´s.

Job test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de ideale betrekking voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de ideale kant op met uw carrière? Als u vragen heeft wat betreft uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, toewijding, capaciteiten , motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u bekomt meteen het resultaat in uw mailbox.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende omgeving, de ordelijke structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met bewerkingen in uw taak of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw werk- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raadgeving geleidt u bij het vinden van een opbrengst op uw vraag. Samengevat, met de aandacht loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met jobcheques, een traject brengt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Loopbaancheques

Met de loopbaancheques krijgt u betaalbare loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u gezamenlijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens verkrijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw arbeid- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Woont u in Wallonië?
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding mits u:
​​in Vlaanderen of Brussel werkt
én
als u verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Werkfase – Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt?

Terugkom-ogenblik waarbij u bijeen een Individueel OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijd. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Stuiten genomen acties, aanpassingen, verbeterpunten.

Loopbaanbegeleiding is een persoonlijk traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De voetstappen van het proces:

Ontmoeting met uw carrière instructeur
Opheldering werkwijze
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Bespreken van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten opzetten

Einddoelstellingen evalueren
Hervormingen doorvoeren

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Heeft u na het loopbaantraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw trainer voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u samen met uw trainer welke voetstappen u voorts kunt nemen.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Hoe kunt u zichzelf verbeteren in uw functie, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u begeert meer uit uw loopbaan halen. Maar hoe doet u dit?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

U wenst bevordering maken of wat betreft een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap verbeteren of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Wat mits mijn jobcheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet plaatsvinden. Als u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het afzonderlijk part automatisch terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Opnieuw uw jobcheques aanvragen? Dat is mogelijk.

Heb ik recht op loopbaancheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te reserveren. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw periode van verbrekingsvergoeding.

Als u geen recht op heeft, dan ontvangt u een mail of brief met de reden waarom uw aanvraag is geweigerd. Verlangt u extra info? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor kosteloos introductie.

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/

About