Gouden Tip
Image default
Media

Klanten overtuigen met een testimonial video

Klanten overtuigen met een testimonial video

Een testimonial video, ook wel referentie video genoemd, is een perfecte manier om jouw kijker te overtuigen van jouw verhaal, dienst of product. Want wie kan jouw verhaal nou beter verkopen dan bestaande, tevreden klanten? Daarom is een testimonial video laten maken enorm effectief. Je maakt de succesverhalen van jouw klanten namelijk op inspirerende wijze concreet voor de kijker. En doordat het een echte ervaring is die wordt verteld komt het authentiek en oprecht over.

De juiste balans van informatie

Authenticiteit en oprechtheid is enorm belangrijk om jouw referentie video tot een succes te maken. Dat doe je door op zoek te gaan naar de juiste balans van informatie die jouw klant in de video vertelt. Hangt jouw klant alleen maar extreem positieve verhalen op? Ondanks dat jouw klant dit misschien écht ervaart is er een grote kans dat dit voor de kijker niet oprecht overkomt. Het lijkt te goed om waar te zijn. Is jouw klant juist wat terughoudend, erg zakelijk en serieus? Dan komt het gereserveerd over en gaan kijkers zich afvragen waarom de spreker niet enthousiaster is. Daarom is het belangrijk om een goede balans te creëren tussen de positieve ervaringen van de klant, en eerlijke feedback. Door een mix te maken van deze twee elementen creëer je een oprecht en toegankelijk beeld voor de kijker en is de kans een stuk groter dat diegene overtuigd wordt.

Wie kies je voor een testimonial video?

Een goede, toegankelijke spreker is de basis voor een succesvolle referentie video. Bij een testimonial video laten maken moet je dan ook goed nadenken wie van jouw klanten geschikt is. Het gaat erom de juiste combinatie te vinden tussen charismatisch, maar niet té glad. Iemand met status, maar niet té onbereikbaar of een te hoge pief. Ga op zoek naar iemand die midden in het bedrijf staat, nauw samenwerkt met jouw bedrijf of jouw producten, en op een natuurlijke manier vloeiend kan vertellen. De beste testimonial video’s zijn de video’s waarin je de sprankeling in de ogen van de spreker kunt zien. Waar ze niet hoeven te vertellen hoe enthousiast ze zijn, want ze stralen dat al uit. En waar op een rustige en heldere manier verteld wordt wat nou zo fijn is aan de samenwerking met jouw bedrijf.

Een testimonial video laten maken

Wil je echt een sterke testimonial video? Dan doe je er goed aan om een professioneel bedrijf in te schakelen met veel ervaring. Wij kunnen videoproductiebedrijf ZoomWorks sterk aanraden. Hun enthousiaste team van online marketeers en creatieve audiovisuele specialisten weten precies wat werkt én wat niet werkt. Ook kunnen ze het verhaal van jouw klant op zo’n manier verpakken en regisseren dat de authenticiteit en oprechtheid overeind blijft. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op hun website, bekijk referentie video’s die ze voor andere klanten hebben gemaakt, of neem direct contact met ze op!

https://zoomworks.nl/testimonial-video-laten-maken/