Gouden Tip
Image default
Woning en Tuin

Klusjesman nodig? Profiteer van 6% btw

Om de bouwsector en woningmarkt een boost te geven is er per 1 maart 2013 een tijdelijke btw verlaging in de bouw vastgesteld van 21% naar 6% btw. Deze verlaging loopt tot 1 maart 2014 en heeft alleen betrekking op arbeid en niet op materialen. Tevens geldt de verlaging alleen bij woningen die ouder zijn dan twee jaar en heeft uitsluitend betrekking op renovatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Klusjesman inhuren?

Overweegt u op korte termijn een klusjesman in te huren om u van dienst te zijn bij bijvoorbeeld een aanbouw? Dan heeft u een goede timing! U kunt dan dus uw voordeel doen met de tijdelijke 6% btw regeling. Houd echter rekening met het feit dat het moment van de afronding van de werkzaamheden bepalend is voor het btw tarief. Valt het moment van afronding tussen 1 maart 2013 en 1 maart 2014, dan geldt 6% btw.

Wat voor soort klussen?

Heeft u binnenkort een klus in huis maar weet u niet zeker of een klusjesman u hiermee kan helpen? U kunt natuurlijk altijd een klusjesman bellen om dit even na te vragen, maar in principe is een klusjesman van alle markten thuis en zullen ze niet snel een klus weigeren. Van het installeren van keukens en badkamers, leggen van vloeren en bestrating, het zetten van tegels, renovatie van gevels, installeren van plafonds, plaatsing van kozijnen en glas tot aan diverse onderhoudswerkzaamheden, u kunt het zo gek niet bedenken of het klusjesman kan het voor u verzorgen.

Voorzie het klusjesman van voldoende informatie

Heeft u binnenkort een klus voor een klusjesman en wilt u graag prijzen opvragen bij klusbedrijven? Voorzie de klusjesman dan van gedetailleerde informatie. Hoe gedetailleerder uw aanvraag, des te nauwkeuriger de offerte zal zijn. Aarzel bijvoorbeeld niet om foto’s toe te voegen van de klus die gedaan moet worden. En van een juiste prijsopgave heeft u tenslotte het meeste voordeel, geen onverwachte kosten achteraf! 

Offerte aanvragen

Belangrijk voor u is dat u meerdere offertes aanvraagt voor u klus. Laat u uitgebreid informeren en zorg dat u minimaal 3 offertes met elkaar kan vergelijken. Zo krijgt u een goed inzicht in de prijzen en kan u de voor u beste keuze maken. Aarzel niet langer en vraag hier uw offertes aan. Wij zorgen dat deze zo snel mogelijk aan u verstuurd worden.

http://www.klusjesman-expres.nl/verlaagde-btw-regeling/