Gouden Tip
Image default
Dienstverlening

Manieren om te besparen op je energierekening

Het laten installeren van zonnepanelen, het laten installeren van een perilex aansluiting door een Elektricien Lelystad, of warmte genereren via elektriciteit. Het zijn allemaal manieren om zo min mogelijk gas te gebruiken. De energieprijzen in Nederland waren immers nog nooit zo hoog. Vrijwel alle energieleveranciers hebben hun tarieven met vaak wel tientallen procenten omhoog gegooit. De tarieven zijn voornamelijk verhoogd als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Door sancties die Europa heeft opgedragen aan Rusland, levert Rusland (vrijwel) geen gas meer aan Europa. Doordat de voorraad gas minder wordt, stijgen de prijzen. Nederlandse huishoudens zijn hier flink de dupe van. Vandaag geven we je een aantal tips om te besparen op je energierekening. 

Ben zuinig op je thermostaat

Nu de wintermaanden weer voor de deur staan, is de kans groot dat we binnenkort weer onze woning moeten verwarmen om er comfortabel bij te zitten. Door de hoge energieprijzen is dit echter geen pretje. Begin daarom ook pas met stoken terwijl je echt niet zonder kan. Indien je van huis bent kun je het beste de thermostaat terugdraaien naar een lagere temperatuur. Kleed je ook zeker zo warm mogelijk. Trek dus zeker een warme trui aan of leg een deken over je heen wanneer je voor de tv ziet. Zo houd je jezelf warm en hoef je minder snel te stoken. 

Goede isolatie is key

Een goed geïsoleerde woning is een van de beste manieren om te besparen op je energierekening. Een goed geïsoleerde woning zorgt er namelijk voor dat warme lucht binnen blijft en dat koude lucht buiten blijft. Wanneer je woning niet goed geïsoleerd is verlaat de warmte al snel de woning waardoor je langer en meer moet stoken. Goede isolatie kan je dan ook al enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar opbrengen. Heb je plekken in huis waar het tocht? Dan kun je simpel een aantal tochstrips aanbrengen aan bijvoorbeeld de deuren of de raamkozijnen. Ook kun je folie achter je radiatoren plakken om ervoor te zorgen dat de warmte beter blijft hangen.