Gouden Tip
Image default
Gezondheid

Mannenkliniek de Boer: als plassen je leven beheerst.

Zijn er meer mogelijkheden om klachten bij het plassen te behandelen? Behalve adviezen die invloed hebben op de leefstijl kunnen problemen bij het plassen ook behandeld worden met medicijnen. Dr. L.J. de Boer begint de behandeling ook wel eens met alfablokkers, die meer ruimte geeft aan de plasbuis.

Echter, als er meer klachten bij het plassen zijn door obstructie, slappe straal en onderbreking bij het plassen, moeilijk op gang komen van het plassen, kan in ernstige gevallen een 5-alfa-reductaseremmer worden toegevoegd.

Bij klachten bij het plassen door irritatie, vaak, kleine beetjes plassen en onhoudbare aandring kan een anticholinergicum worden gegeven, die de blaashals en de blaaswand wat tot rust brengt.

Ook bestaat de mogelijkheid om met een pde5-remmer zowel het plassen te vergemakkelijken als de erectie bij de lustgevoelens te bevorderen.

Iedere week houdt dr. L.J. de Boer in de mannenkliniek op maandag, woensdag en vrijdag inloopspreekuur. Juist voor mannen die niet direct een afspraak willen maken. Uiteraard is langskomen bij de mannenkliniek op de andere dagen ook mogelijk, maar dan alleen op afspraak. Een belafspraak is ook mogelijk, deze is via de website van de Mannenkliniek de Boer direct zelf online te maken.

Medisch seksuoloog en mannenarts dr. L.J. de Boer van de mannenkliniek de Boer Mannen Gezondheid en Zorg (DBMGZ) in Bilthoven (Berg en Bosch) is gespecialiseerd in klachten bij het plassen en prostaatproblemen. Ga hiervoor naar www.dbmgz.nl.

http://www.dbmgz.nl