Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Puzzelen; niet suf maar juist erg uitdagend

Puzzelen wordt in eerste instantie misschien gezien als een hobby voor ouderen, die ‘niks beters te doen hebben’. Maar niks is minder waar. Sinds de coronacrisis zitten veel mensen thuis en zochten een nieuwe hobby om tijd mee te doden. Puzzelen is nog nooit zo in de mode geweest, en deze trend blijft steeds populairder worden. Puzzelen is voor iedereen, elke leeftijd en elk niveau.

Leuke puzzels voor de feestdagen

Niks is leuker dan tijd door te brengen met je familie of vrienden. Vooral tijdens de feestdagen wordt dit voor velen een extra belangrijk concept. Toch zijn er helaas altijd mensen die door de omstandigheden niet met familie kunnen zijn. Wat je situatie ook is, kun je voor de feestdagen een van haasteren kerstpuzzel kopen. Kerstpuzzels hebben vaak een leuke afbeelding van de typische kerst-achtige taferelen, een gezellig gedekte tafel bij een aangestoken openhaard. Toch zijn er ook genoeg puzzels met een kosmische gebeurtenis, zoals een rendieren race of kerstmarkt waarop zich van alles afspeelt.

Ontspannen met zicht op landschappen

Misschien ben je al een tijd niet meer op reis geweest, dan is het erg leuk om een puzzel te leggen waar een afbeelding van een mooi landschap op staat. Dit werkt ook nog eens erg ontspannend. Kies bijvoorbeeld voor een puzzel met 1500 stukjes, met een prachtige afbeelding van het italiaanse eiland Capri. Of je kunt wegdromen bij puzzels van een pittoresk cafeetje in Parijs. Als je nog niet erg ervaren bent in het leggen van puzzels, kun je er veel tijd mee doden. Dan is het natuurlijk leuk om voor een afbeelding te kiezen die je graag ziet en die je misschien ook wel doet ontspannen.

Lachen bij het maken van grappige puzzels

Als je niks hebt met landschappen of serene afbeeldingen, kun je kiezen uit een puzzel die je doet lachen. De bekendste puzzels die dat effect hebben zijn legpuzzels jan van haasteren. Bijna elke puzzelaar heeft minimaal een puzzel van deze bekende striptekenaar en is er vaak over te spreken. Deze puzzels staan bekend om het feit dat het een drukke sfeer is, er zijn heel veel mensen op afgebeeld en daarom is er veel te zien. In elke hoek speelt er zich wel een kleine grappige scène af waardoor je nooit raakt uitgekeken.

Puzzels voor geduldige puzzelaars

Of je nu een ervaren puzzelaar bent of niet, als geduld je sterke punt is kun je kiezen voor een grotere uitdaging. Of misschien heeft je huisgenoot dezelfde hobby en willen jullie eens samen aan een puzzel gaan beginnen. In plaats van 1000, kun je ervoor kiezen om een puzzel te beginnen van drie keer zo veel stukjes. In de categorie ravensburger puzzel 3000 stukjes, zie je dat ook hier verschillende mogelijkheden zijn om uit te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een plaat van onderwater dieren of van een kunstgalerie? Je niveau maakt niet uit, dat zal alleen de snelheid van het leggen beïnvloeden. Des te langer je dus kunt gaan genieten van het puzzelen.