Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Spelen in de natuur met de natuurlijke speeltuinen van Yalp

Wanneer je in een drukke stad woont hebben kinderen bijna geen toegang tot een groene leefomgeving en is er meestal geen natuur aanwezig. Dat is zonde omdat de natuur juist zoveel moois te bieden heeft om mee te spelen! Hiervoor heeft Yalp een natuurlijke speeltuin ontwikkeld waardoor ze kinderen de kans bieden om spelenderwijs op ontdekkingsreis te gaan met zwerfkeien, zandondergronden, wilgentunnels, struiken, bloemen, water of boomstammen. 

Spelen met de natuur

Door te spelen met de natuur gebruik je logischerwijs materialen uit de natuur. Hierdoor levert het spelen een grote impact op de creativiteit, fantasie en vindingrijkheid van een kind. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in een groene, natuurlijke omgeving veel meer bewegen dan wanneer het kind zich in de stad bevindt. Met een natuurlijke speeltuin geef je een kind het gevoel van een grotere vrijheid en het ontwikkelen van creatief spel toe.

Gezond

Natuurlijk! Spelen in de natuur is gezond. Toch gaat het aantal kinderen dat buiten speelt de afgelopen jaren steeds verder naar beneden. Onderzoek wijst uit dat (15%!) van de kinderen nooit buiten komt spelen, en dat is verschrikkelijk zonde want buitenspelen heeft zoveel voordelen! Kinderen zullen zich minder snel vervelen waardoor er minder kans is op pesterijen en ongewenst gedrag. Daarnaast is het algemeen bekend dat in de buitenlucht meer zuurstof opneemt en dat het zonlicht bijdraagt aan de opname van vitamine D. 

Jungle

Met een natuurlijke speeltuin zal het kind zich wanen alsof hij/zij zich in de jungle begeeft. Met een combinatie van hout, netten, touwen en allerlei andere natuurlijke materialen wordt een kind maximaal uitgedaagd. Kruipen, rennen, schommelen, verstoppertje spelen, klimmen, klauteren en ravotten; kinderen kunnen zich heerlijk uitleven met de natuurlijke speeltuinen van Yalp!

Yalp

Bij Yalp zijn ze continu bezig met het creëren van speel- en sportomgevingen die nét even anders zijn en iedereen uitnodigen tot sport, spel, plezier en sociaal contact. Bij Yalp willen ze spelen, bewegen, sporten en ontmoeten voor kinderen spelenderwijs in de wereld brengen, omdat daardoor het leven van een kind verrijkt wordt met een positieve bijdrage aan de eigen fysieke, geestelijke en sociale fitheid. 

 

https://www.yalp.nl/