Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Tractor onderdelen kiezen naar jouw wensen en eisen

Er zijn tegenwoordig talloze onderdelen te vinden die voor verschillende tractoren of werktuigen bedoeld zijn. Toch is niet elke boer die in de agrarische sector werkt hetzelfde. Daarom zal ook niet iedereen dezelfde onderdelen kiezen of nodig hebben. Welke onderdelen je het best kunt gebruiken, heeft met jouw wensen en eisen te maken.

Comfort, pasvorm en bevestiging

Ten eerste is het natuurlijk goed om je eisen en wensen vast te stellen. Wat doe je op het land en wat heb je daarbij nodig? Misschien zijn er zelfs verschillende werkzaamheden die je wilt kunnen doen, waarbij je bijvoorbeeld universele of verstelbare onderdelen bij nodig hebt. Een trekker stoel van misteragri.com is daar een goed voorbeeld van. Je kunt kiezen uit verschillende pasvormen, met of zonder rugsteun. Hierdoor kun jij je eisen waar maken. Veel stoelen hebben zelfs een schakelaar, die ervoor zorgt dat de sneden onder de stoel verstelbaar zijn in de breedte. Zo zijn deze stoelen op bijna elke tractor of heftruck te bevestigen, zonder dat je daar extra gaten voor hoeft te boren. Ook zijn veel stoelen gemaakt van pvc, wat ervoor zorgt dat het waterafstotend is. Hierdoor is dit voor het werk op het land in de buitenlucht goed geschikt.

Veiligheid en gemak

Ook veiligheid en gemak zijn belangrijke aspecten volgens velen, die bij hun tot de wensen of eisen behoren. Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkst, het werk tussen de machines en draaiende assen is en blijft gevaarlijk. Ook gemak is een groot pluspunt, waardoor je het zware werk in de agrarische sector toch misschien iets lichter kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een achteruitrijcamera kopen, die we allemaal al wel uit de auto’s kennen. Veel boeren vinden dit een must, want het rijden met werkvoertuigen zorgt er nou eenmaal voor dat je minder zicht hebt op wat er achter je precies gebeurt. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je duidelijk ziet wat er zich achter je afspeelt. Vaak zijn deze camera’s gemakkelijk en op verschillende manier te bevestigen, zodat het op elk voertuig past. Ook de bijpassende monitor is zowel in je dashboard, als op het plafond van het voertuig te bevestigen. Zo kun je het aanpassen op jouw wensen en eisen. En tot slot, wanneer je vaker in het donker aan het werk bent, kun je kiezen voor een camera met infrarood licht. Hierdoor ben je een beeld scherper bij minder licht.

Gebruik van landbouwwerktuigen

Tot slot is het qua eisen en wensen misschien nog wel het belangrijkst om na te gaan welk voertuig en welke werktuigen je wilt gaan gebruiken. Ga je een cultivator, frees, wals, ploeg of vorenpakker gebruiken? Of misschien wil je daar verschillende van kunnen gebruiken. De aansluiting van een werktuig op je voertuig is daarvoor essentieel. Zo kun je een gatenbalk bestellen, die een driepuntsbok of ander werktuig aan het voertuig kan bevestigen. Hierin zit ook verschil, afgestemd op je voertuig. Zo heb je cat 1, voor onder andere mini-tractoren. Cat 2 is geschikt voor middelgrote tractoren en cat 3 voor de grotere voertuigen. Door de verschillende mogelijkheden kun je kiezen voor de onderdelen die bij jouw eisen en wensen passen.