Gouden Tip
Image default
Afvalverwerking

Waar huur je (rol)containers?

Ga je verbouwen of heb je een onderneming waar bedrijfsafval vrijkomt, dan is het goed om daarvoor containers te huren. Maar waar huur je die en kan dat zomaar? Of je nou rolcontainers voor bedrijfsafval of een container voor puin, groen of bouwafval wil huren, je regelt het zo.

Bouw, puin en groencontainers huren

Een container voor afval dat vrijkomt bij verbouwen, klussen, tuinieren of opruimen heet een afzetcontainer. Het zijn die grote, vaak open, containers die je soms op de stoep of een parkeervak ziet staan. In de volksmond vaak bouwcontainer, afvalcontainer of puincontainer genoemd. Het zijn allemaal dezelfde containers, maar je huurt ze voor een bepaalde afvalsoort. Je huurt bijvoorbeeld een 6m3 container en geeft aan dat het bijvoorbeeld voor puinafval is. Je betaalt een beetje voor de huur van de container, een deel voor het transport en de rest voor de afvalverwerking. Hierdoor is puin bijvoorbeeld voordelig omdat het 1 afvalsoort is dat makkelijk te verwerken is. Deze hoeft ook niet gesorteerd te worden, zoals bijvoorbeeld bij bouwafval of grofvuil. Zie je een container op de straat staan, gooi er niet zomaar afval in. Als die container niet voor de afvalsoort is dat jij erin gooit, dan moet de afvalverwerker alles sorteren, ook als het maar 1 emmer is: de afvalverwerker weet niet of er onderin meer ligt. Hierdoor krijgt de huurder van de container vaak een naheffing en die kan flink zijn.

Een afzetcontainer huur je in een paar klikken bij een container bedrijf. Je geeft aan welke afvalsoort je hebt, hoe groot de container moet zijn en wanneer je die wil hebben. Dan alleen je gegevens invullen en klaar. Twijfel je over de grootte, bestel dan een grotere. Je hebt meestal meer afval dan je misschien denkt en een 2e container bestellen is duurder. Een container huren mag altijd, hier heb je geen vergunning of iets voor nodig, het plaatsen op openbare grond soms wel. Dus ga je een container bestellen, check bij je gemeente of je deze mag plaatsen als hij niet in je tuin komt.

Bedrijfsafval rolcontainers huren

Voor bedrijfsafval heb je rolcontainers die met een bepaalde regelmaat geleegd worden. Heb je veel afval, dan kan je of een grotere container kiezen of ze vaker laten legen. Dat is afhankelijk van de ruimte die je hebt en of de container bijvoorbeeld door de deur moet of niet (een 660 liter container past door een standaarddeur). Rolcontainers kan je zelf huren bij een container bedrijf, maar je kan ook een afvalmanager voor bedrijfsafval inhuren. Deze regelt de afvalverwerking voor je. Dit scheelt tijd en vaak ook geld. De afvalmanager is gespecialiseerd in bedrijfsafval en heeft een breed netwerk van afvalverwerkers. Door slim te kijken naar jouw afvalbehoefte en de mogelijkheden, kan de afvalmanager de beste en voordeligste afvalverwerker voor je vinden.

https://www.containeronline.nl/afvalcontainers/