Gouden Tip
Image default
Winkelen

Waarom zou je een Freshbed moeten overwegen?

We leven in een tijd waarin technologie niet meer stilstaat. Dit geldt zeker ook voor wat ons slaapcomfort betreft. In Nederland is het tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk om over te gaan tot het kopen van een zogenaamd Freshbed. Het gaat hierbij om een gepatenteerd bed dat de temperatuur reguleert en bovendien zorgt voor een permanent propere matras en schone omgeving. Freshbed is het directe resultaat van verschillende tests die zijn uitgevoerd met betrekking tot de temperatuur in ons bed. Uit deze onderzoeken bleek dat de temperatuur waarvan sprake is in ons bed een niet onaanzienlijke invloed uitoefent op de nachtrust die we kunnen ervaren. Voor mensen die moeite ondervinden met slapen is het dus zeker de moeite waard om het kopen van een Freshbed te overwegen.

            Transpireren is verleden tijd met Freshbed

Voor een volwassene geldt dat hij of zij gemiddeld per nacht tussen de 350 en 500 ml transpiratievocht verliest. Dit vocht moet natuurlijk ergens heen en wordt bijgevolg opgenomen in niet alleen de matras, maar ook in het beddengoed. Het is zeer wenselijk dat het vocht verdampt in plaats van zich te manifesteren in de matras. Door gebruik te maken van een Freshbed wordt ervoor gezorgd dat transpireren voorgoed verleden tijd wordt. Het bed zorgt namelijk zelf voor het reguleren van de temperatuur en voor de ventilatie.

 

Bovenstaande betekent in de praktijk dat het voor elke gebruiker van een bed mogelijk is om zelf de gewenste temperatuur in te stellen. Dit kan bovendien zelfs helemaal los van de partner gebeuren. Ook dit laatste is een belangrijk gegeven. Verschillende onderzoeken hebben immers aangetoond dat zomaar even één op de drie partners in bed ruzie maakt over de temperatuur. De ene persoon vindt het dan ook al snel te warm terwijl de temperatuur voor de ander net goed is. Dergelijke ruzies behoren dus weldra tot het definitieve verleden!

            Hoe werkt een Freshbed precies?

Het slaapsysteem waarbij een bed gebruik van wordt gemaakt beschikt over een speciaal ontworpen matras. Deze zorgt ervoor dat er tijdens het slapen sprake zal zijn van een optimale ventilatie. De bedbodem heeft een innovatieve technologie die ervoor zorgt dat het slapen in een Freshbed absoluut zeer bijzonder wordt. Een geruisloze unit zorgt voor het uit de slaapkamer zuigen van lucht en filter die om ze vervolgens via de matras ongemerkt naar het lichaam over te brengen. De thermostaat welke verantwoordelijk is voor het controleren van deze unit voert continue controles uit met betrekking tot de luchtstroom en zorgt ervoor dat deze op efficiënte wijze op de juiste temperatuur kan worden gehouden. Deze actieve en bovendien instelbare ventilatie voorkomt niet alleen transpiratie, daarnaast houdt ze de matras ook lekker droog en aangenaam fris.

            Geen risico op schimmels en bacteriën

De werking waar een Freshbed over beschikt zorgt er tot slot voor dat je nog kan rekenen op een extra interessant voordeel. De unieke combinatie die wordt gerealiseerd van ventilatie en temperatuurregeling zorgt ervoor dat de matras ten allen tijde vrij blijft van vocht, schimmels en bacteriën. Ook huisstofmijt vormt bij dergelijke matrassen geen enkel probleem. Dit alles zorgt ervoor dat de keuze voor een Freshbed voor mensen die lijden aan een allergie wellicht al snel zal zijn gemaakt.

 

Bröring weet als slaapspecialist precies wat een goede nachtrust voor jou kan bepalen.