Gouden Tip
Image default
Financieel

Wanneer incassobureau inschakelen

Wanneer incassobureau inschakelen

Je facturen worden niet betaald. Je klanten heb je al herinnerd aan de openstaande rekeningen. En ze voldoen nog steeds niet! De facturen staan onacceptabel lang open. Dit moet je niet verder pikken. Als je de opdrachtgever belt, krijg je het verhaal dat hij ook zit te wachten. Oneerlijk handel drijven noemen we dit. Het probleem verschuift daarmee naar jou. Soms wordt de levering betwist. Alles snel verhelpen is het beste advies. Daarna kan er dan overgemaakt worden. Sommige schuldenaren voldoen ook dan nog niet. Dan wordt het pas echt problematisch. Hoe nu verder? Wanneer incassobureau inschakelen echt nodig is, merk je vaak snel al vanzelf. Op het moment dat je debiteur een brief van een incassobureau krijgt. Bestaat de mogelijkheid dat de opdrachtgever naar de concurrent gaat.

Wanneer incassobureau inschakelen verstandig is.

Gaat de rekening over de vervaldatum heen, dan kun je een incassopartij inschakelen. Over wanneer incassobureau inschakelen en welke voordelen dit biedt vind je hieronder meer.

De voordelen;

• Vreemde ogen dwingen af. Je schuldenaar zal eerder onder de indruk zijn van een vreemde derde partij.

• No Cure No Pay is onze standaard handelswijze. Wordt er niets geïncasseerd dan hoef je ook helemaal niets te voldoen.

• De incassokosten worden op de schuldenaar verhaald.

• Bij verhuizing vinden we vaak een nieuw adres.

• Regelingen handelen we in zijn geheel voor u af.

• Geen betaling? Ook een gang naar de rechter is mogelijk.

• Indien er voldaan wordt dan wordt binnen een week al met u afgerekend.

• Meestal kan er een snel en vakkundig resultaat behaald worden.

• Bill is NVI gecertificeerd en houder van het Incasso Keurmerk.

Factuur indienen

U gaat uw factuur laten incasseren. Een goede keus. U bent er dan verzekerd van dat er vaart achter gezet wordt. Uw klant wordt dan goed in de gaten gehouden. Indien er niet gereageerd wordt dan zal direct telefonisch contact opgenomen worden. Direct na ontvangst, gaat er dan een brief de deur uit naar klant. We brengen dan incassokosten in rekening. Deze moet de debiteur betalen. Het is bij wet geregeld wanneer en hoeveel kosten voldaan moeten worden. Eventueel kan debiteur dan nog een betalingsregeling afspreken. Mocht dit afgesproken worden dan wordt dit goed in de gaten gehouden. Als uw schuldenaar niet reageert dan zullen wij hem telefonisch benaderen. We zoeken dan naar een oplossing. Is dat niet mogelijk. Of werkt de opdrachtgever dan niet mee. Dan kunnen we naar de rechter stappen. Aan u is uiteraard de keus. Wilt u dit niet dan kan het dossier gesloten worden zonder kosten.

http://www.billincasso.nl