Gouden Tip
Image default
Dienstverlening

Wat is een wandzwenkkraan?

Een wandzwenkkraan kan verbazingwekkend goed van pas komen als u ziet dat uw werknemers niet in staat zijn om de productie quota’s te halen. Of wanneer u net dat laatste stukje mist dat uw productieproces kan versnellen en vereenvoudigen. Een wandzwenkkraan is een soort bovengrondse hijsmachine die vaak wordt gebruikt in kleinere industrieën waar sprake is van repetitieve en unieke hijstaken. Deze kranen zijn zeer flexibel en kunnen ook gekoppeld worden aan rolbruggen om de productie te verhogen.

Wandzwenkkraan erg in trek

Een wandzwenkkraan is redelijk eenvoudig van opzet maar kan in sommige toepassingen een flink hijsvermogen hebben. Door hun ergonomisch ontwerp zijn ze aantrekkelijk in een productieomgeving omdat ze de productiviteit van de werknemers kunnen maximaliseren, verwondingen op de werkplek tot een minimum kunnen beperken en de veiligheid kunnen verhogen. Mits deze jaarlijks wordt gekeurd door de keurmeesters van EKH bijvoorbeeld.

Veiligheid boven alles

Natuurlijk is het belangrijk om de veiligheid van uw werknemers te waarborgen. Maar dat niet alleen, u bent zelfs wettelijk verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van al uw werknemer. Daarom is een jaarlijkse keuring van uw materieel absoluut geen overbodige luxe. Tijdens zo’n keuring wordt er naar alle belangrijke documenten gevraagd én mogelijk de ervaring van het personeel die zo’n wandzwenkkraan bedienen. Blijkt alles in orde te zijn, wordt er een sticker geplakt die de goedkeuring aangeeft. Een rekentool op de website van EKH rekent voor u uit hoe lang de wandzwenkkraan nog veilig gebruikt kan worden. Meer over de inspectie van uw wandzwenkkraan.

Zeer praktisch

Wandzwenkkranen kunnen worden gebruikt in afzonderlijke baaien, langs bouwsteunkolommen of structureel geschikte muren, of als aanvulling op een reeds gebouwde monorail of bovenloopkraan. Het grote voordeel van het gebruik van een wandmontagesysteem is de ruimtebesparing die het biedt. Ze hebben geen enkele vorm van vloersteun of funderingsondersteuning nodig, en hun installatie kan zeer dicht bij de bodem van de laagste plafondbelemmering worden gedaan, waardoor ze de meeste ruimte onder en boven de kraan bieden. Een wandzwenkkraan kan de productie maximaliseren en de veiligheid op de werkplek verhogen & verwondingen op de werkplek minimaliseren. Ze hebben een ergonomische manier om materiaal te verplaatsen in combinatie met een bestaand bovenloopkraansysteem.