Gouden Tip
Image default
Dienstverlening

Wat komt er kijken bij het leeghalen van een huis na overlijden?

Het is iets waar je waarschijnlijk liever niet over nadenkt: Het huis van een dierbare leeg moeten halen nadat diegene is overleden. Je zit midden in een rouwperiode, en moet dan ook nog na gaan denken over wie er eigenlijk het huis moet halen en hoe je dat doet. Vaak moet het huis voor een bepaalde datum leeg zijn. Iets wat dus nog meer stress oplevert naast alles wat er verder nog moet gebeuren. Er zijn dan ook bedrijven die je kunnen helpen met dingen als een huis leeghalen na overlijden.

Wat komt er kijken bij het leeghalen van een huis?

Wanneer je ervoor kiest om een huis leeg te laten halen door een bedrijf kun je dus veel stress bij jezelf weghalen. Er zijn een aantal stappen die komen kijken bij het huis leeghalen. Over het algemeen gebeurt het leeghalen van een huis in vier verschillende delen. Zo wordt de inboedel geïnventariseerd en daarna gesorteerd, de woning wordt ontruimd en tot slot wordt deze weer opgeleverd zodat de verhuurder het aan iemand anders kan verhuren of verkopen.

De vier stappen van het leeghalen van een huis

Zoals gezegd wordt er dus eerst naar de inboedel gekeken wanneer je een huis leeghaalt. Hoe groot is de inboedel en wat voor soort spullen zitten erbij? Het is wel belangrijk dat je ook zelf nog even komt kijken om te bepalen wat je graag zelf wilt houden. Misschien zitten er ook wel spullen tussen die je graag weg wilt geven.  Daarna wordt de inboedel gesorteerd. Zo worden dingen die je weg wilt geven, wil verkopen of zelf wil houden allemaal gescheiden zodat er geen dingen verkeerd kunnen gaan. Vervolgens is het tijd voor het huis leeghalen. Het bedrijf dat je hebt ingehuurd zal aan de hand van jouw wensen de spullen daar brengen waar ze precies naartoe moeten. Dat kan dus naar de stort zijn of bijvoorbeeld naar de kringloop. Je kunt rekenen op een tijdsbestek van een aantal dagen. Tot slot wordt de woning opgeleverd. Er wordt vaak nog een bezem door het huis gehaald en vervolgens kan de verhuurder het huis weer verhuren of verkopen

Zorgeloos het huis laten leeghalen

Een huis leeghalen na overlijden kan zwaar zijn voor de nabestaanden. Vandaar dat de keuze voor een ontruimingsbedrijf vaak snel is gemaakt. Deze bedrijven kunnen alles uit handen nemen zodat nabestaanden zich kunnen focussen op zichzelf en de uitvaart.  Ben je benieuwd wat een ontruimingsbedrijf voor jou kan beteken? Ga dan online en zoek naar een aantal betrouwbare bedrijven!