Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Wat kun je doen met gouden sieraden?

Gouden sieraden zijn een tijdloze manier om jezelf uit te drukken, en kunnen zelfs een investering zijn. Maar wat kun je met gouden sieraden doen behalve ze dragen? Van het verkopen ervan tot het laten taxeren van de waarde, er zijn veel opties als het gaat om het omgaan met gouden sieraden. Lees verder om meer te weten te komen! 

Je gouden sieraden verkopen 

Als je een aantal oude of ongewenste gouden sieraden hebt, is een optie om ze te verkopen voor geld. Omdat goud een edelmetaal is, kan de prijs natuurlijk variëren, afhankelijk van de marktkoers van goud op een bepaald moment. Je kunt het beste online onderzoek doen en ook de prijzen van verschillende kopers vergelijken, zodat je de beste deal krijgt. Als je je sieraden verkoopt, zorg er dan voor dat je weet welk type goud je bezit (bijv. 10k, 14k enz.), want dat is van invloed op de verkoopprijs.

De waarde ervan laten taxeren 

Een andere optie voor je gouden sieraden is om de waarde ervan te laten taxeren. Dit betekent dat een expert je stukken taxeert en je een nauwkeurige schatting geeft van de waarde op basis van factoren als gewicht, zuiverheidsgraad en ontwerpelementen in het stuk. Als je in goud wilt investeren, maar niet weet waar je moet beginnen? Krijg hulp van professionele taxatiediensten. Dit is een geweldige manier om de werkelijke waarde van je sieraden te begrijpen voordat je besluit om ze wel of niet te kopen of te verkopen. Kijk op de website van goud inkoop bij Feddema voor meer informatie.

Je gouden sieraden repareren of upgraden 

Ten slotte, als je gouden sieraden van generatie op generatie zijn doorgegeven of niet helemaal up-to-date zijn met de huidige trends, dan is een andere optie om ze te repareren of te upgraden! Veel juweliers bieden reparatiediensten aan voor alle soorten sieraden, inclusief goud, tegen relatief betaalbare prijzen. Als je iets nieuws wilt, maar nog geen afscheid wilt nemen van je erfstuk, waarom zou je dan niet overwegen om het te upgraden? Sommige juweliers bieden bijvoorbeeld diensten aan, zoals het opnieuw zetten van stenen in bestaande stukken of het transformeren van bestaande ontwerpen in iets moderners en eigentijdser. 

 

https://feddema.nl