Gouden Tip
Image default
Winkelen

Welke 5 punten moet je op letten bij het kopen van een step?

Op welke 5 punten moet je letten bij het kopen van een step.

Steppen is in en bij het zoeken naar de juiste step is goede informatie erg belangrijk. Er is een ruim assortiment en voor iedere step gelden step eigen regels. Voor kinderen is steppen een tussenstap naar het leren fietsen. Daarnaast is steppen goed omdat een kind dan buiten is en is superleuk. Wel moet er bij een step kopen goed worden gekeken welke het beste bij een kind past. Daarnaast is steppen minder eng en minder hoog en je hebt bij het steppen in de regel één voet op de grond. Gebleken is dat steppen een ideale manier voor kinderen is om het evenwicht te ontwikkelen. Daarnaast is het voor de kinderen ook nog een vorm van bewegen en een speelse manier van sporten.

Welke step moet ik voor mijn kind kiezen?

De kindersteppen zijn de laatste jaren erg populair. Niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook om erop naar school te gaan. Het bewegen op een step is voor kinderen minder intensief. Kindersteppen zijn er al voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Er zijn kindersteps in verschillende modellen en prijs. Bij de afweging, bij het kopen van een step, moet je weten waarvoor de step zal worden gebruikt. Is het een step om naar school te gaan of komt de step niet op straat? Bij de keuze van de step moet je goed letten op de beschrijving van de step en ook wat er wordt aangegeven waarvoor de step kan worden gebruikt.

Aanschaftips

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een kinderstep is het gewicht dat de step moet kunnen dragen. Iedere step heeft zijn eigen draagvermogen en soms wordt er bij een step de leeftijd aangegeven. Dan hoef je dus geen rekening te houden met het gewicht. Daarnaast is het belangrijk bij de keuze van een kinderstep om rekening te houden met het gegeven waar de kinderstep voor gebruikt gaat worden. Bij de aankoop van een kinderstep is het heel belangrijk om te weten of de hoogte van het stuur verstelbaar is. Kinderen groeien immers en bij een verstelbaar stuur kan de step nog jaren mee. Daar vallen een onderdeel is van het leren steppen, is het raadzaam om ook een helm en valbescherming voor het kind te kopen. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen voor kinderen op www.stepsonline.nl

De (medische) voordelen

Kinderen zijn gek op steppen. Ze willen lekker scheuren op het schoolplein, op staat en bij huis. Daarnaast is steppen gezond en ondersteunt de ontwikkeling van de motorriek van het kind bij het sturen en bewaren van het evenwicht. Gelukkig is de step ook voorzien van een goede rem en sterke frames en daarmee geschikt voor het steppen in allerlei terreinen, zelfs in het bos. Daarnaast zijn er ook opvouwbare steps, waardoor een step weinig ruimte nodig heeft en gemakkelijk te vervoeren is.

De kindersteps

Op de markt en op internet worden allerlei kindersteps aangeboden. De kindersteps moeten voldoen aan veel eisen en criteria. Afhankelijk van de leeftijd is bij de keuze van de step de lichaamsbouw erg belangrijk. Evenals het gewicht en de lichaamslengte. Daarom zijn er voor de allerkleinste kinderen speciale steps ontwikkeld. Zo zijn er op de markt steps met driewielen en deze zijn ideaal voor beginners en om de techniek te leren. Deze steps zijn in de regel geschikt voor kinderen van twee tot vier jaar en op deze manier leren de allerkleinsten hun evenwicht te bewaren.

Kinderen van zes tot twaalf jaar

Dat kinderen snel groeien is vooral zichtbaar bij kinderen tot twaalf jaar. Daarom is het raadzaam om een model te kiezen dat past bij de bouw en groeiontwikkeling van het kind.

https://stepsonline.nl/