Welke auto is het beste om rijles in te volgen?

Welke auto is het beste om rijles in te volgen?

Het belangrijkste is om je goed te voelen achter het stuur. Je moet er plezier van krijgen. Indien dit in orde is, zal je al snel wennen aan de auto waarmee je de rijlessen volgt en zal alles soepeler verlopen. De meest gebruikte auto’s door rijscholen is de Volkswagen en Mercedes. De Volkswagen is erg gemakkelijk om te besturen, behendig in het verkeer en parkeert makkelijk. Je kunt er erg gemakkelijk aan wennen en het is wel een auto om aan te raden. De Mercedes is luxe, comfortabel en rijd erg lekker op de weg. Rijschool Delft heeft als rijles auto’s behalve Volkswagens en Mercedes ook nog eens een Volvo en Range Rover’s. Je hebt keuze uit verschillende merken auto’s van verschillende segmenten.

Een tip is om niet te wisselen van de rijles auto waarmee je begint. Je begint te wennen aan de auto na een tijdje. Als je daarna veranderd van auto, moet je weer wennen aan de andere auto waarmee je hebt gewisseld.  Je kunt een gratis proefles nemen en de auto waarmee je je lessen wilt volgen uitproberen. Je kunt gelijk ook kijken of het je bevalt. Bovendien kan je samen met je rijinstructeur een inschatting maken van het aantal rijlessen dat je nodig zult hebben. Daarna kan je kiezen uit de pakketten die er wordt aangeboden. Het is ook mogelijk bij Rijschool Turbodrive om je lespakket zelf samen te stellen. Zo hoef je dus bijvoorbeeld niet meer of minder lessen te nemen dan jij zelf nodig vind. Het is al mogelijk om vanaf 16.5 jaar te beginnen met rijlessen.

Kies voor een rijschool met veel ervaring. Bij de rijscholen die jarenlang rijlessen geven zijn de lessen meer examengericht en wordt je beter begeleid voor het rijexamen en ligt het slagingspercentage hoger. Er is ook altijd plek voor een examen. Ook zijn ze soepel in het betalen van je lespakket in termijnen. Voor de studenten doen ze ook nog eens een extra studentenkorting op je pakket.

 

About