Gouden Tip
Image default
Woning en Tuin

Woningoverval, een scenario om rekening mee te houden

Het lijkt een scene uit een thriller of een enge serie. Je doet de deur open en voor je hebt gezien wie er achter de deur staat staat er al iemand binnen. En niet met goede intenties. Zeker in Amerikaanse series komt het vaak voor, omdat daar woningovervallen vaak voorkomen. Zoals zoveel dingen uit Amerika, komt dit helaas ook de plas over gewaaid. Een woningoverval is een naar iets om mee te maken en gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. In dit blog lees je hoe.

Verschil met inbraak

Allereerst moeten we begrijpen hoe een woningoverval in zijn werk gaat. Een overval is wat anders dan een inbraak. Een inbraak gebeurt vaak stiekem en de inbreker is uit op alles wat direct voor het grijpen om zich dan snel weer uit de voeten te maken. Een overval daarentegen is gericht op de bewoners. Deze hebben vaak iets wat de overvaller wil hebben, zoals de combinatie van een kluis. Een inbreker zal dan ook juist toeslaan als jij er niet bent, terwijl een overvaller juist toeslaat als je er wel bent.

Hoe voorkom ik een overval?

Je huis beschermen tegen een overval is wat anders dan je huis beschermen tegen een inbraak. Een inbraak is een kwestie van je huis hermetisch afsluiten zodat buitenstaanders er niet in kunnen als jij weg kan. Als je thuis bent echter doe je dat niet omdat er visite kan komen en je wil gastvrij zijn. Daarom wil je rustig kunnen checken wie er achter de deur staat.

Een kierstandhouder biedt uitkomst

Precies voor het bovenstaande is de kierstandhouder uitgevonden. Met een kierstandhouder zorg je ervoor dat in eerste instantie de deur niet al te ver open kan, zodat je eerst kunt zien wie er is en eventueel diegene al kunt spreken. Als alles goed is maak je de kierstandhouder weer open om de persoon voor je deur binnen te laten.


Een overval is dus relatief makkelijk te voorkomen met een kierstandhouder. Als jij nou ook een kierstandhouder wilt. Zorg dan dat je bij een betrouwbare slotenmaker een goede kierstandhouder bestelt.

https://www.toplock.nl/deurbeslag/kierstandhouders