Gouden Tip
Image default
Hobby en vrije tijd

Woorden met meer betekenissen

In de Nederlandse taal zijn er veel woorden die niet één, maar twee betekenissen hebben. Niet alleen het woord bank heeft meerdere betekenissen, maar ook het woord kop. Je kunt bijvoorbeeld een kop thee zetten, maar je kunt ook een dier over zijn kop aaien. Een kat kan ook nog kopjes geven. Dat betekent niet dat het dier thee voor je gaat maken, maar dan gaat het met zijn kopje langs je been af, een teken van liefde. Ook hier kun je vaak afleiden wat er bedoeld wordt door te luisteren naar de rest van de zin.

Je kunt misschien nog wel meer woorden bedenken die meerdere betekenissen hebben. Soms kan het wel onhandig zijn als mensen de rest van de zin niet horen bijvoorbeeld. Dan kan er al heel snel verwarring ontstaan in het gesprek. Maar het ligt niet alleen aan de rest van de zin. In sommige dialecten worden sommige woorden anders gebruikt. Het slimste is dan gewoon te vragen wat er bedoeld wordt, als je het niet begrijpt.

Het woord gaskanon is bijvoorbeeld ook een woord wat voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Je kunt het zien als een product om je schuur te verwarmen. Dat is namelijk een apparaat wat op gas werkt en daarom de gewenste plek erg snel warm maakt. Nooit meer in de kou staan. Maar aan de andere kant kan het ook een vogelverschrikker zijn. Dat klinkt misschien niet normaal, maar er vliegen wel eens vogels rond het vliegveld, die het luchtverkeer kunnen verstoren. Door gaskanonnen in te zetten laat het apparaat regelmatig een knal horen. Het schiet verder geen voorwerpen in de lucht, wat betekent dat er geen vogels gewond raken. De vogels schrikken en vertrekken op deze manier. Vergeet dus niet waar het over gaat, vogels of dat apparaat naast de bladblazers.

http://fuxtec.nl

Gerelateerde artikelen

Soorten waterpijp

Nieuwe startdatum bekend!

Is dit gaming bureau van Parisot iets voor jou?