Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Zonbescherming tijdens de wintersport

Het is bijna zo ver, de winter is begonnen dus dat betekent dat het wintersportseizoen ook weer begint. Lekker snowboarden over de Oostenrijkse pistes, een drankje in de namiddag en daarna feesten in een lokale bar! Het enige nadeel van de felle zon die in de wintersport gebieden schijnt: je kunt snel en lelijk verbranden. Dat resulteert in een verbrand gezicht en een grotere kans op huidkanker. Te vaak verbranden is namelijk een grotere kans op huidkanker. Een type kanker die steeds vaker terugkomt omdat mensen niet smeren.

Mensen die op wintersport gaan vergeten heel vaak om te smeren. Ze denken er niet aan omdat het winter is, en dan hoef je je niet te smeren omdat het niet warm is. Echter is de zon tijdens wintersport vaak erg fel en schijnt die vaak. Ook vanwege de sneeuw kaats de zon nog eens extra op de huid.  Gelukkig draag je wel alvast een zonnebril en helm om je te beschermen maar  als je een drankje doet op een terras weer niet. Als je niet aan het snowboarden bent kun je Caps dragen die je altijd goed kunnen beschermen. Neem alleen geen Trucker pet omdat er gaatjes in zitten dus dat beschermd je wel iets minder.

De factor van de zonnebrand is ook erg belangrijk. Hoe hoger de factor is, hoe beter het tegen de zon helpt. Neem dus minimaal factor 30 maar 50 of hoger is ook goed. Je wordt er misschien wat minder snel bruin van, maar bruin wordt je wel. Kies wel voor winterzonnebrand. Zomerzonnebrand is op waterbasis maar dat kan dus bevriezen in de winter al je op de piste staat. Neem dus dus speciale winterzonnebrand die op oliebasis is om bevriezing te voorkomen. Anders droogt het je huid heel er uit, en dat wil je natuurlijk niet hebben. neem ook iets voor de lippen mee, anders drogen die ook erg uit.

https://www.snapbacks.nl/