Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

3 ideeën voor het inrichten van een kleine tuin

Wanneer je maar een kleine tuin hebt, kan het lastig zijn om te bedenken hoe je hem het beste in kan richten. Toch zijn er heel veel mogelijkheden waarmee je alles uit je kleine tuin kan halen! Door slim na te denken over de inrichting van de tuin en door het gebruik van een paar handige trucjes, laat je je tuin een stuk groter lijken! Wij hebben 3 ideeën voor je op een rijtje gezet. 

 

Meubels

Wil je graag mooie meubels in je tuin, maar ben je bang dat het niet past? Er zijn genoeg mogelijkheden om een kleine tuin in te richten met een comfortabele zithoek. Een ronde eettafel neemt bijvoorbeeld al minder ruimte in dan een vierkante tafel. Wanneer je denkt dat een loungebank niet past, kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een tweezits tuinbank of voor grote losse tuinstoelen. Of kies voor een loungebank die wat smaller is dan normaal. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een tuinset die modulair is, zodat je onderdelen kan verplaatsen wanneer je wil. Gebruik bijvoorbeeld de bijzettafel als extra zitje! Bij 4seizoenentuinmeubelen zijn er verschillende soorten tuinmeubelen beschikbaar. 

 

Hangende decoratie

In plaats van het plaatsen van plantenbakken of bloempotten, is het een goed idee om je planten en bloemen in hangende potten te stoppen. Dit scheelt enorm veel ruimte op de grond en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Hang bijvoorbeeld hangpotten aan de wand een kleine plantenbak aan de schutting!

 

Optisch groter

Er zijn ook een aantal dingen die je kan doen om je tuin groter te laten lijken, zonder dat hij dat eigenlijk is. Koop bijvoorbeeld langwerpige terrastegels en plaats ze horizontaal op de grond om de tuin groter te doen lijken. Daarnaast kan een grote pot al erg helpen voor het ruimer laten lijken van je tuin. Plaats een grote plantenpot voorin je tuin en alles erachter zal erg klein lijken, waardoor het net lijkt alsof het ver weg is. Ten slotte helpt het gebruiken van lichte kleuren ook om een gevoel van ruimte te creëren in je tuin. Vermijd dus vooral donkere kleuren!

 

https://www.gouden-tip.nl/