Gouden Tip
Image default
Alarmsysteem

3 tips voor huisbeveiliging tijdens de koude maanden

3 tips voor huisbeveiliging tijdens de koude maanden

Wist je dat vermogensdelicten de neiging hebben om te stijgen tijdens de winter? Je zou denken dat het koude weer criminelen zou afschrikken, maar volgens cijfers van het CBS neemt de diefstal tijdens de koelere maanden juist toe.  Dit kan het gevolg zijn van kortere dagen, waardoor dieven meer tijd hebben om ’s nachts rond uw huis te loeren. Hoe het ook zij, huiseigenaren moeten extra veiligheidsmaatregelen nemen tijdens de winter.

Hieronder geven wij van slotenmaker Rotterdam enkele algemene beveiligingspraktijken weer die huiseigenaren vaak over het hoofd zien tijdens dit seizoen.

Behoud de uiterlijke verschijning van uw huis

Het is belangrijk om de buitenkant van je huis in de winter te onderhouden, vooral als je van plan bent om op reis te gaan. Indringers hebben een scherp oog als het gaat om het identificeren van onbezette huizen. Tekenen van een leeg huis zijn onder meer:

  • Besneeuwde oprijlanen en loopbruggen.
  • Opgestapeld post, pakketten en kranten.
  • Afwezigheid van lichten en activiteit.

Als je van plan bent om gedurende de winter voor een lange periode te vertrekken, laat je huis eruit zien alsof het bezet is. Bel buren om uw post te verzamelen en huur iemand in om uw oprit te schoppen.

Breng een stap verder naar huis en investeer in een bewaakte alarmservice. Op die manier, als er een inbraak zou plaatsvinden, kan een meldkamerbeheerder u en de autoriteiten op de hoogte brengen.

Vergeet niet over verlichting

Binnen- en buitenverlichting kan de veiligheid sterk verbeteren, maar wordt soms over het hoofd gezien door huiseigenaren. Neem naast uw vakantielicht de installatie over:

  • Slimme lichten. Laat het eruit zien alsof je thuis bent, zelfs als je niet met slimme lampen bent. Met deze apparaten kan de gebruiker de lampen binnen en buiten uw huis bedienen, allemaal via uw smartphone.
  • Schijnwerpers. Gebruik deze lampjes op plaatsen die eerder donkerder of ruimer zijn. Ze zijn goed uitgerust om grote gebieden te verlichten, zoals uw voor- en achtertuin.
  • Door beweging geactiveerde lichten. Deze lampjes gaan aan telkens wanneer ze beweging detecteren. Niet alleen zal dit u waarschuwen voor beweging op uw eigendom, het zal ook werken als een afschrikmiddel voor indringers.

Sluit de deuren

Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, sluit u alle deuren en ramen voordat u naar bed gaat of uw huis verlaat. Vierendertig procent van de inbrekers komt huizen binnen via de voordeur, wat wijst op een over het hoofd gezien veiligheidsbeleid.

Huiseigenaren die vaak vergeten hun deuren te sluiten, kunnen overwegen slimme sloten te installeren. Deze apparaten elimineren de noodzaak van een sleutel en geven de gebruiker de mogelijkheid om zijn of haar huis via een smartphone te vergrendelen en ontgrendelen.

Ze bieden ook inzicht in wie het huis betreedt en verlaat via een activiteitenlogboek dat wordt bijgewerkt wanneer de deur wordt geopend en unieke toegangscodes door de gebruiker. U kunt zelfs uw beveiligingssysteem aanpassen om u mobiele meldingen te sturen als iemand met uw deur saboteert.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam