Aandachtspunten bij het kiezen van je zorgverzekering
Gouden-tip

Iedereen in ons land is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Zo’n zorgverzekering is erg handig, aangezien de kosten voor zorg worden gedekt. Er is echter wel een nadeel aan de zorgverzekeringen: je kan niet overstappen wanneer je wilt. Wanneer je een zorgverzekering afsluit zit je er minstens een kalenderjaar aan vast. Na het kalenderjaar vergeten veel mensen om te kijken of een andere zorgverzekering niet een stuk goedkoper is. Veel mensen weten dus niet dat ze veel geld kunnen besparen in 2021 wanneer ze nu nog besluiten om over te stappen. Voor je zorgverzekering 2021 kan je nog een maandje overstappen. Echter moet je wel op een aantal aandachtspunten letten, deze neem ik even snel met je door.

Eigen risico

Veel mensen de neiging om hun eigen risico enorm te verhogen zodat de maandelijkse premie omlaag gaat. Echter is het niet voor iedereen handig om voor een hoge eigen risico te kiezen. Een hoog eigen risico kan er namelijk voor zorgen dat je een groot bedrag moet betalen wanneer je een ongeval hebt. Het is handig om goed na te denken over hoeveel geld je ongeveer kwijt kan zijn.

Aanvullende zorgverzekering

Voor sommige mensen is het enorm voordelig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Maak dus elk jaar een schatting met de zorgkosten voor komend jaar. Zo kan je snel zien of het handig is om komend jaar een aanvullende zorgverzekering erbij te nemen of niet.

Vergelijk

Het is altijd belangrijk om zorgverzekeringen te vergelijken. Je zorgverzekering vergelijken kan gelukkig erg makkelijk online. Door regelmatig de verzekering te vergelijken met de andere verzekeringen op de markt, weet je zeker dat je niet te veel zal betalen in de toekomst. Het is dus een handige manier om geld te besparen.

About

Posted on november 26, 2020, 9:02 pm By
Categories: Zorg