Gouden Tip
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat u moet weten over vet bevriezen

Vetbevriezing is een manier om vet te bevriezen met behulp van een eenvoudige en effectieve methode om de circulerende niveaus van triglyceriden in het bloed te verlagen. Het proces omvat het injecteren van vetweefsel met een chemische oplossing die cellen vernietigt, waardoor vrije vetzuren vrijkomen in de bloedbaan. De vetbevroren cellen worden vervolgens door liposuctie uit het lichaam verwijderd, waardoor de resterende vetcellen kunnen krimpen en minder resistent worden tegen insuline. Deze benadering kan alleen of in combinatie met andere soorten operaties voor gewichtsverlies worden gebruikt. Op rbclinics.nl lees je meer over vet bevriezen.

Hoe werkt vet bevriezen?

Wanneer het wordt geïnjecteerd in gebieden waar zich ongewenste vetophopingen voordoen, bevriest vloeibare stikstof deze afzettingen waardoor ze voor altijd uit het zicht verdwijnen. Het is aangetoond dat het bevriezen van vet effectief is bij het verlagen van zowel lokale als systemische niveaus van lichaamsgewicht zonder dieet- of trainingsgewoonten te veranderen. Vet bevriezen werkt door het gebruik van speciaal ontworpen naalden om kleine hoeveelheden vet in het onderliggende weefsel te injecteren waar het na verloop van tijd zal worden geabsorbeerd. Dit is vergelijkbaar met liposuctie, maar de procedure omvat geen operaties of incisies. Het geïnjecteerde vet zal dan na verloop van tijd opnieuw in het lichaam worden opgenomen en verloren weefsel vervangen door gezonde nieuwe cellen die zijn gegenereerd uit de eigen lichaamscellen.

Waarom u moet kiezen voor vetbevriezing of cryolipolyse?

Vet bevriezen is de meest effectieve en veiligste manier om blijvend vet te verliezen. Het is de perfecte oplossing voor u wanneer u vet wilt verliezen. Met vetbevriezing kun je specifiek en gericht vet verliezen. Het interessante van cryolipolyse is dat de vetcellen die na de behandelingen worden verwijderd niet meer terugkomen, maar permanent worden verwijderd. De behandeling is niet-invasief. Een ander voordeel van deze methode is dat er geen naalden, esthetiek en injecties worden gebruikt en uw huid intact blijft. Na de behandeling kunt u na de behandeling uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Hoe lang duurt het bevriezen van vet?

Een cryolipolyse of vetbevriezingsbehandeling duurt ongeveer 50 minuten. Let op: dit is exclusief de voorbereidende stappen zoals het uittrekken van kleding, het markeren van de huid, het plaatsen van behandelkoppen, de massage, etc. Met alle extra activiteiten kun je je in totaal verheugen op een uur.