Gouden Tip
Image default
Beauty en verzorging

Wat houdt endermologie therapie precies in?

Je hebt er misschien al eens van gehoord. Maar weet nog niet helemaal wat endermologie nou precies inhoudt. Dat leggen we je in deze blog uit. We delen informatie met je zodat je een goed beeld krijgt van wat het inhoudt en wat er allemaal mogelijk is. Als je meer wil weten kan je informatie inwinnen bij huidkliniek Dreamskin.

Wat is endermologie

Een endermologie behandeling met LPG is gebaseerd op diepe, mechanische bindweefselmassage. Hiermee wordt de bloedcirculatie en stofwisseling verbeterd. Het is een methode die de huid, onderhuid en het onderhuidse bindweefsel aanpakt. De huid wordt een natuurlijk en pijnloze manier gereactiveerd, door mechanische stimulatie van de cellen. En dit proces wordt endermologie genoemd. Een behandeling kan zowel medische als esthetische doeleinden hebben.

Hoe lang duurt een behandeling

De duur van een LPG endermologie behandeling loopt erg uiteen. Dit ligt aan het lichaamsdeel dat je laat behandelen. Een gezichtsbehandeling zal over het algemeen een stuk korter duren dan een behandeling op een grotere lichaamsdeel. Het totaal aantal behandelingen en de duur per behandeling verschilt ook weer per persoon. Aan te raden is om tevoren een consult te plannen, zodat je een goede indicatie en eventueel behandelplan krijgt. 

Is het effectief?

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, en werkt ieder lichaam op een andere manier. Maar over het algemeen zijn de resultaten van een endermologie behandeling heel positief. Ernstige problemen aan de huid, zoals littekens, fibrose en lymfoedeem kunnen ermee behandeld worden. Bij een behandeling worden je jeugdige cellen geactiveerd. Hierdoor wordt de productie van elastin, collageen en hyaluronzuur gestimuleerd. En deze stoffen zijn weer verantwoordelijk voor de soepelheid, stevigheid, volume en hydratatie van je huid. 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Tijdens de behandeling draag je een speciale bodysuit. Dit helpt het LPG Endermologie apparaat beter over je lichaam te glijden en beschermt je huid. De cilinders van het apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze geleidelijk en gelijkmatig af. Bij lymfoedeem of lipoedeem kan dit wat gevoelig zijn, maar over het algemeen is de behandeling pijnloos. Goed om te weten: de intensiteit van de behandeling kan worden aangepast. Een sessie duurt gemiddeld 30-40 minuten. Het totaal aantal behandelingen die je nodig hebt, hangt natuurlijk af van je gewenste resultaat.