Gouden Tip
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt een borstverkleining?

Een borstverkleining is een chirurgische ingreep waarbij te grote, te zware of hangende borsten worden verkleind. Deze operatie wordt uitgevoerd als onderdeel van de plastische chirurgie in verschillende klinieken en kan zowel bij vrouwen als mannen worden gedaan. Maar hoe werkt deze ingreep precies? Je leest er hier meer over.

Wat houdt een borstverkleining in?

Een borstverkleining is een chirurgische ingreep die tot doel heeft om de grootte van de borsten te verminderen en hun vorm te verbeteren. Tijdens de ingreep verwijdert de plastisch chirurg overtollig borstweefsel, vet en huidweefsel om een meer evenwichtige en proportionele borstomvang te bereiken. De procedure wordt meestal uitgevoerd onder algehele verdoving. De chirurg maakt incisies op strategische plaatsen, meestal rond de tepelhof en verticaal naar beneden richting de borstplooi. Hierdoor kan de chirurg toegang krijgen tot het teveel aan weefsel dat verwijderd moet worden. Nadat het overtollige weefsel verwijderd is, wordt de borst opnieuw gevormd en worden de incisies gesloten met hechtingen.

Wie komt in aanmerking voor een borstverkleining?

Een borstverkleining is geschikt voor mensen die last hebben van overmatig grote borsten, wat kan leiden tot fysieke en emotionele klachten. Dit kunnen klachten zijn zoals rug- en nekpijn, schouderklachten, huidirritatie onder de borsten, en zelfs problemen met zelfbeeld en zelfvertrouwen. Om in aanmerking te komen voor een borstverkleining, moet je over het algemeen in goede gezondheid verkeren en realistische verwachtingen hebben van de resultaten.

Wat kun je verwachten na een borstverkleining?

Na een borstverkleining kun je enige pijn, zwelling en blauwe plekken ervaren, maar deze symptomen zijn meestal tijdelijk en kunnen worden beheerd met medicatie en rust. Het is belangrijk om gedurende enkele weken na de ingreep fysieke activiteiten te beperken en speciale kleding te dragen om de borsten te ondersteunen en te helpen bij het genezingsproces. Het uiteindelijke resultaat van een borstverkleining wordt meestal na enkele maanden zichtbaar, wanneer de zwelling is afgenomen en de borsten hun definitieve vorm hebben aangenomen. Je zult merken dat je borsten kleiner, lichter en meer in verhouding zijn met de rest van je lichaam. Is dit ook iets voor jou? Laat je dan adviseren door een specialist!