Gouden Tip
Image default
Beauty en verzorging

Welke soorten laserapparatuur zijn er?

Tegenwoordig zie je laserapparatuur overal: in de medische wereld, bij cosmetische behandelingen en zelfs in de industrie. Maar welke soorten lasers zijn er eigenlijk? In dit artikel bespreken we een aantal lasers en laten we zien hoe ze op allerlei manieren worden gebruikt.

Fractionele laser

Als je een gladdere, jeugdiger ogende huid wilt, kan de fractionele laser je beste vriend zijn. Deze geavanceerde technologie richt zich op piepkleine delen van je huid, zodat de omliggende weefsels onaangetast blijven. Het resultaat? Je huidtextuur wordt beter, rimpels en littekens verminderen, en je huid ziet er algeheel jonger uit. Het is een soort mini-makeover voor je huid, zonder de lange hersteltijd die sommige andere behandelingen vereisen.

Ontharingslaser

Voor wie het zat is om steeds maar te scheren, harsen of epileren, is de ontharingslaser een geweldige optie. Deze laser geeft gecontroleerde energie af die de haarzakjes vernietigt, waardoor haargroei vertraagt en uiteindelijk stopt. Het beste nieuws is dat de meeste mensen al na enkele sessies blijvende resultaten ervaren. Dus zeg maar gedag tegen scheermesjes en harsstrips!

Modulaire laser

De modulaire laser is eigenlijk als het Zwitserse zakmes onder de laserapparatuur. Dit type laser is gemaakt om veel verschillende dingen te kunnen doen. Je kunt verschillende modules gebruiken om de laser aan te passen voor allerlei toepassingen, zoals huidverjonging of tatoeageverwijdering. Daarom zijn veel medische en schoonheidsspecialisten er dol op, omdat ze met één apparaat meerdere soorten behandelingen kunnen geven.

Schimmelnagellaser

Voor mensen die last hebben van schimmelnagels kan de schimmelnagellaser een echte verademing zijn. Deze laserbehandeling richt zich specifiek op de schimmel die onder je nagel zit, zonder schade aan te richten aan het omliggende weefsel. Door de schimmel te elimineren, krijg je de kans op gezonde nagelgroei en verdwijnt de pijn en het ongemak van schimmelnagels. Het is een doeltreffende en niet-ingrijpende oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. 

Vaat- en pigmentlasers

Vaat- en pigmentlasers zijn er voor huidproblemen zoals spataderen, couperose en pigmentvlekken. Ze richten zich op de ongewenste bloedvaten of pigmentvlekken in de huid en breken ze af zonder de omliggende huid te beschadigen. Het resultaat? Je krijgt een egaler huidskleur en een gladdere huid. Of je nu last hebt van rode adertjes in je gezicht of donkere vlekken door de zon, vaat- en pigmentlasers bieden een effectieve oplossing om je huid te verbeteren en weer vol zelfvertrouwen te stralen. Het is een niet-chirurgische en vrijwel pijnloze manier om huidproblemen aan te pakken. Wil jij ook een van deze laser behandelingen ondergaan? Laat je dan adviseren door een professional!