Gouden Tip
Image default
Beauty en verzorging

Welke soorten huidaandoeningen zijn er en hoe kun je deze behandelen?

Een huidaandoening kan je ontzettend veel onzekerheid geven en het is uiteraard voor jezelf ook niet fijn om naar te kijken. Soms is het nog wel lastig om te bepalen wat je precies hebt en hoe dit dan te verhelpen is. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop oplossingen. De meest voorkomende aandoeningen vindt je hier en wellicht heb je er wat aan. 

Acne

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Je hebt hier het meest last van in de puberteit en het zijn eigenlijk simpel gezegd pukkeltjes. Zwarte mee-eters zie je ook vaak en het gebeurt regelmatig dat het tot op oudere leeftijd blijft hangen. Bij onder andere Dreamskin huidkliniek is hier een behandeling voor. Je kunt van tevoren ook eerst proberen om het weg te krijgen door middel van andere middeltjes. Vaak wordt er benzoylperoxide gel aangeraden en dit kun je gewoon bij de drogist halen. Als dit niet werkt, is de volgende stap naar de huisarts en daarna kun je verder kijken naar andere behandelingen. 

Psoriasis

Dit wordt ook wel een schubbenziekte genoemd en meestal ook chronisch. Als het al in de familie zit, is de kans iets groter dat je er zelf last van kan krijgen. De huid wordt aangetast door een versnelde celdeling. Je huid maakt als het ware nieuwe lagen aan. Uiteindelijk ontstaan er rode vlekken en schilfert dit af. Vandaar ook de bijnaam. Het is helaas niet mogelijk om Psoriasis compleet te genezen, maar er zijn manieren om het te verminderen. Zo zijn er ook verschillende medicijnen voor en er bestaat zoiets als lichttherapie. Het UVB licht remt eigenlijk de reactie die je huid krijgt. 

Eczeem

Ook hier zul je vast weleens van gehoord hebben en het is ook een lastige. Eczeem kan vele oorzaken hebben en het kan soms voor een langere tijd verdwijnen, voordat het weer verschijnt. Je huid wordt rood en je wilt niets liever doen dan jeuken. Hier is het essentieel dat je goed voor de huid zorgt. Maak daarom gebruik van zachte lotions tijdens het douchen en erna. Vraag de huisarts om hulp als je niet goed weet welke het beste helpen.