Gouden Tip
Image default
Financieel

De beste — en slechtste — redenen om een persoonlijke lening af te sluiten

Er zijn zowel goede als slechte redenen om te lenen met een persoonlijke lening. Bekijk enkele van de beste en slechtste redenen om te lenen.

Als je een persoonlijke lening afsluit, kun je het geld voor elk doel gebruiken. Dit geeft je een hoop flexibiliteit — maar het stelt mensen ook in staat om persoonlijke leningen af te sluiten, zelfs als lenen waarschijnlijk niet de slimste financiële zet is.

Voordat u een persoonlijke lening afsluit, moet u goed nadenken of dit de juiste handelwijze is. Aangezien u rente moet betalen en toekomstige loonstrookjes aan de lening moet betalen, heeft het alleen zin als u om een goede reden een lening aangaat.

Om u te helpen bij het maken van uw keuze, volgen hier enkele van de beste en slechtste redenen om een persoonlijke lening af te sluiten.

De beste redenen om een persoonlijke lening af te sluiten

Enkele van de beste redenen om een persoonlijke lening af te sluiten, zijn de volgende.

Hoogrentende schulden afbetalen

Als u veel geld schuldig bent aan betaaldag leningen, creditcards of andere schulden met hoge rente, is het logisch om een persoonlijke lening en betaal deze dure vormen van krediet af. Als u in aanmerking kunt komen voor een persoonlijke lening tegen een laag tarief, is het terugbetalen hiervan veel voordeliger dan het blijven betalen van een fortuin aan rente aan uw bestaande schuldeisers.

Consolideren van schulden die u al verschuldigd bent

Als u geld schuldig bent aan meerdere verschillende schuldeisers, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een persoonlijke lening om een aantal van uw bestaande schulden terug te betalen — of zelfs om alles terug te betalen wat u momenteel verschuldigd bent.

Als u een persoonlijke lening kunt krijgen tegen een lager tarief dan uw huidige schuld, kunt u de rentekosten verlagen op de leningen die u al heeft. Maar zelfs als u tegen hetzelfde tarief een lening aangaat, kunt u de uitbetaling toch vergemakkelijken door één schuldeiser te laten betalen in plaats van vele. U hoeft niet te kiezen welke schuld u als eerste aflost als u alleen deze ene grote lening hoeft af te betalen.

Als u slechts één lening hebt in plaats van meerdere leningen die elk hun eigen minimumbepalingen hebben, kunnen uw maandelijkse betalingen ook lager zijn. Wees voorzichtig, want als u uw maandelijkse betaling te veel verlaagt door de tijd te verlengen die nodig is om uw lening terug te betalen, zou u in de loop van de tijd meer totale rente kunnen betalen. Op https://bkrminilening.nl/ laten we aan de hand van een voorbeeld zien hoe dat tot stand komt. 

Een essentiële aankoop financieren

Soms is het absoluut noodzakelijk dat u betaalt voor iets dat u zich niet kunt veroorloven. U heeft bijvoorbeeld dringende medische zorg nodig en moet lenen om uw eigen risico en copay-kosten te dekken. Of misschien moet u lenen om de aankoop van een nieuwe koelkast of een nieuwe auto te financieren als die van u op de schop gaat.

Als je iets moet kopen dat je nodig hebt, maar niet volledig kunt betalen, kan een persoonlijke lening een meer betaalbare optie zijn dan het gebruik van een creditcard of andere soorten financiering, zoals medische leningen of betaaldag leningen.

Zorg er wel voor dat u de rentetarieven vergelijkt van de persoonlijke leningen waarvoor u in aanmerking zou kunnen komen, met andere betalingsplannen die beschikbaar zijn voor het item dat u nodig heeft.

De slechtste redenen om een persoonlijke lening af te sluiten

Er zijn ook enkele zeer slechte redenen om een persoonlijke lening af te sluiten, waaronder de volgende.

Betalen voor onnodige en onbetaalbare aankopen

Hoewel een persoonlijke lening kan worden gebruikt om grote aankopen te doen, mag deze niet worden gebruikt om iets te kopen wat u niet echt nodig heeft. Kredietverstrekkers verkopen persoonlijke leningen voor allerlei doeleinden, van luxe vakanties tot grote bruiloften. Maar schulden aangaan voor optionele aankopen is slecht nieuws.

Als je leent voor iets dat niet nodig is, schaad je je toekomstige zelf omdat je geld vastlegt dat je nog niet eens hebt verdiend om de hoofdsom en rente te betalen . Het zal in de toekomst moeilijker zijn om met een budget te leven als je een maandelijkse lening moet betalen, en je zou kunnen worden gedwongen om je spaargeld te kort te doen tijdens het terugverdienproces.

Je betaalt ook. meer voor uw onnodige aankoop vanwege de rente die u over de lening verschuldigd bent. Dus doe het gewoon niet — als je het je niet kunt veroorloven om iets leuks en frivools uit eigen zak te betalen, wacht dan en spaar ervoor of verlaag de kosten in plaats van te lenen.

Een levensstijl financieren die u zich niet kunt veroorloven

Als u voortdurend boven uw stand leeft, kunt u besluiten om te lenen – ofwel om uw overtollige uitgaven rechtstreeks te financieren of om af te betalen creditcards, zodat u tegoed kunt vrijmaken en de kaarten kunt gebruiken om uw levensstijl te blijven financieren.

Hoewel het herfinancieren van schulden met een persoonlijke lening slim is als dit deel uitmaakt van een breder plan om schuldenvrij te worden, is het een slecht plan als je niet op een budget leeft en gewoon dieper ingaat op de schuld.

Als u zich niet echt kunt verplichten om te leven van wat u verdient, zijn grote financiële problemen in de toekomst onvermijdelijk. En een persoonlijke lening kan deze problemen niet voor je oplossen. Op https://geldlenen-met-bkr.nl/ laten we meerdere mogelijkheden zien. Maar ben altijd op de hoogte van de risico’s. Uiteindelijk kost het namelijk altijd geld om te lenen en zul je er niet aan verdienen.

Leen niet tenzij uw lening u helpt uw financiën te verbeteren

Persoonlijke leningen kunnen u helpen met uw financiële situatie, maar alleen als u om een goede reden een lening aangaat. Door slimme keuzes te maken over hoe en wanneer u leent, beperkt u de rente die u verschuldigd bent. Op die manier kunt u voorkomen dat u te veel van uw geld besteedt aan het aflossen van schulden en kunt u uw spaargeld vrijmaken voor andere belangrijke financiële doelen.

https://bkrminilening.nl/lening/100-euro-minilening/