Gouden Tip
Image default
Gezondheid

Dit kun je doen tegen tranende ogen

Last hebben van tranende ogen is ontzettend vervelend. Er kunnen veel oorzaken zijn zoals geïrriteerde traanklieren. Het kan heel afleidend zijn, tranende ogen hebben. Als je achter de computer werkt kan het zijn dat je niet meer goed kan lezen. Er zijn manieren om te helpen met tranende ogen. Zo kun je je geïrriteerde ogen weer zo snel mogelijk tot rust laten komen!

Oogdruppels

Een van de snelste en beste manieren om van tranende ogen af te komen zijn oogdruppels. Oogdruppels kunnen helpen bij geïrriteerde ogen maar zo ook bij vermoeide ogen. Oog klachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Misschien zit er een vuiltje in of heb je te lang achter de computer gewerkt. Met oogdruppels kan je de klachten laten verminderen. 

Vuil weghalen

Soms kun je je oog klachten verminderen door simpelweg de oorzaak te verwijderen. Als er bijvoorbeeld een vuiltje in zit, dan kun je je oog helpen door hem schoon te maken. Oogdruppels kunnen hierbij helpen. Ook kun je dit doen door je oog met lauw water te wassen. Als dit niet lukt gebruik dan een schoon watje om het vuil eruit te halen. Dit watje kan je ook weer nat maken met lauw water. Vaak helpt het om veel te knipperen. Zo verplaats het vuil zich naar een plek waar je het beter kan pakken of het gaat naar je binnenste ooghoek en je kunt hem er dan gemakkelijk met een watje uithalen. Als het nog steeds niets lukt om het vuil eruit te halen, ga dan naar een arts.

Andere oorzaken

Soms zijn er andere oorzaken voor geïrriteerde ogen. Zo kan er bijvoorbeeld iets zijn met je oogleden. Je kunt allergieën hebben of misschien zelfs een infectie. Als het niet duidelijk is wat de oorzaak is, ga dan naar de huisarts. Zij kunnen je verder helpen om je oog klachten te verminderen. Er zijn veel manieren om voor jezelf te zorgen maar ga vooral niet met je ogen spelen als je niet goed weet wat er aan de hand is. Een arts zal vertellen op welke manier je het probleem kan oplossen. Misschien met medicatie, oogdruppels of een andere behandeling.