Gordijnen verven, de trend van het jaar
Gouden-tip

Ben je opzoek naar nieuwe gordijnen? of ben je jou eigen gordijnen helemaal zat en wil je graag een andere kleur? Dit kan natuurlijk doormiddel van nieuwe gordijnen of andere raamdecoratie kopen, maar vaak hangt hier nogal een prijskaartje aanvast. Het ontdekken en uitvinden van nieuwe mogelijkheden in raamdecoratie blijft zicht ontwikkelen en net zoals met het wassen en verven van je kleren kun je momenteel ook je gordijnen verven, hoe makkelijk is dat? Het is de nieuwste trend van het jaar en het scheelt in iedergeval een heleboel centjes. Hoe gaat dit iegenlijk in zijn werking en waarmee kun je dit het beste doen? Daarover vertel ik je in dit artikel meer.

Hoe verf ik mijn gordijnen?

De meeste gordijnen kunnen gewoon geverfd worden en zo kun je makkelijk een nieuwe mooie look geven aan jou slaapkamer, woonkamer of eetmaker. Polyester gordijnen, linnen gordijnen, synthetische gordijnen en plisse-gordijnen kunnen geverfd worden. je kunt je gordijnen verven met bijvoorbeeld, krijtverf, taup verf of andere kleuren verf. Voordat je gaat beginnen zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. 

stof

het is belangrijk dat je weet welke van welke stof jouw gordijnen zijn gemaakt. Zijn je gordijnen van katoen of linnen? dan kun je deze vaak netzoals viscose stof verven. Weet je uit welke stof je gordijnen gemaakt zijn, dan moet je hiervoor opzoek gaan naar de bijpassende verf. Stoffen die van synthetisch polyester gemaakt zijn kunnen helaas niet geverfd worden.

kleur en gewicht 

Heb je donkere gordijnen? dan kun je helaas geen lichtere verf gebruiken. Het is namelijk moeilijker om deze in een lichtere tint te kleuren. heb je zwaardere gordijnen? dan zijn deze makkelijker om te verven dan lichtere gordijnen. 

3 soorten verf

je kunt je gordijnen met 3 verschillende soorten verf kleuren, dit kan met handwasverf, wasmachineverf en kalkverf. 

About