pH meter kopen? Bezoek nu deze website

Steeds meer mensen in Nederland zijn de laatste jaren begonnen met kweken. Er worden dan ook steeds meer verschillende planten gekweekt. Verschillende planten dienen op verschillende professionele manieren onderhouden te worden. Bij het kweken is daarom een PH meter een erg handig hulpmiddel om in huis te hebben. Zo kunt u voor elke plant de juiste waarde bepalen. Is de PH te hoog of te laag voor uw plant, dan is deze makkelijk aan te passen met PH middelen, om de waarde te verlagen of verhogen. Wanneer de zuurtegraad niet op orde is, kan uw plant veel minder voedingsstoffen opnemen als gewenst is en groeit daardoor ook minder goed. Een te lage PH waarde zorgt ervoor dat planten minder goed zijn in de opname van: fosfor, calcium, potassium en magnesium. Bij een te hoge PH waarde zijn planten minder goed in de opname van: borium, koper, zink, mangaan en ijzer. Kortom het is belangrijk de goede PH waarde te weten en aan te passen. Hierbij is het erg handig een PH meter aan te schaffen.

Voordelen van een PH meter

Een PH meter helpt om uw planten in de beste conditie te krijgen en houden. Enkele betrouwbare merken PH meters zijn: BlueLab, Milwaukee of Awda. De exacte PH waarde bepalen van de grond is mogelijk met een PH meter. Echter kunt u hem eventueel ook gebruiken voor andere toepassingen, zoals bepaling van de PH waarde van bijvoorbeeld uw zwembad. Planten of bloemen gaan beter groeien met de goede PH waarde.

Welke PH meters zijn te koop bij Ecogardenshop

Bij onze webshop Ecogardenshop kunt u terecht voor PH meters van alle vooraanstaande merken die te koop zijn. Wij verkopen meerder vooraanstaande merken. In onze webshop zijn alle PH meters zorgvuldig geselecteerd door de beste experts in het vakgebied. Ze zijn geselecteerd op basis van prijs en kwaliteit. Er zijn meters te koop om alleen de PH waarde te bepalen, maar er zijn ook combinatiemeters verkrijgbaar. Deze meten zowel PH als EC en ook de temperatuur.

Hoe gebruik ik een PH meter?

Met het juiste gebruik van uw PH meter, blijft deze langer in een goede staat en heeft u er dus langer plezier van. voordat de meter in gebruik genomen wordt, is het belangrijk de meter te ijken. In de bijgeleverde gebruiksaanwijzing is een stappenplan te vinden om de PH meter goed te kunnen ijken. Voor het onderhoud moet direct contact met de PH sensor vermeden worden. Als u de sensor toch aan wilt raken, kunt u het beste een zacht voorwerp zoals een tissue gebruiken. Een PH sensor dient na gebruik goed afgespoeld te worden, het liefst met gedemineraliseerd water. Een PH sensor dient vochtig bewaard te blijven. Zo wordt voorkomen dat verontreinigingen opdrogen en zich zo aan de sensor gaan hechten.

https://www.ecogardenshop.com/nl/kweken/meetapparatuur/ph-meters/

About

Posted on mei 13, 2021, 5:11 am By
Categories: Hobby en vrije tijd