Gouden Tip
Image default
Banen en opleidingen

Het beste advies

 

Maak je je weleens zorgen over je cijfers op school? Of vraag je je weleens af wat je eigenlijk wil doen na de middelbare school? Dan is het misschien tijd om je eens te verdiepen in studiekeuzeadvies. Studiekeuzeadvies kan er namelijk voor zorgen dat jij veel minder gestrest rondloopt, omdat je precies weet wat je te doen staat. Je zult een duidelijk doel voor ogen hebben en bent er ook bijna zeker van dat dit is wat jij wil doen. Laten we maar beginnen bij het begin. 

Wat is studiekeuzeadvies? 

Studiekeuzeadvies kun je gebruiken als je niet helemaal zeker bent van de studie die je wilt doen na de middelbare school. Bijna niemand weet helemaal zeker wat diegene wil doen, omdat er nu eenmaal zo ongelooflijk veel keus is in Nederland. Als je studiekeuzeadvies in Amsterdam wilt, zijn er naast alle keuzes in studies, ook nog eens allemaal verschillende steden waar je kunt gaan studeren. Om in deze chaos het hoofd koel te houden en ervoor te zorgen dat je niet helemaal verdwaald raakt in al deze keuzes, kun je gebruikmaken van studiekeuzeadvies. 

Hoe werkt studiekeuzeadvies? 

Vaak werkt studiekeuzeadvies in Amsterdam en op andere plekken volgens eenzelfde schema. Allereerst zal er sprake zijn van een kennismakingsgesprek. Hierin worden allerlei verschillende vragen beantwoord. Heb je enig idee wat je wil doen? Wat wil je in ieder geval niet doen? Wat zijn de moeilijkheden als het aankomt op het kiezen van een studie? Als het een beetje klikt tussen jou en degene die jouw studiekeuzeadvies zal gaan geven, kun je ervoor kiezen om door te gaan. Dan zul je allerlei vragen gesteld krijgen over wat je wil bereiken en wie je bent als persoon. Vervolgens ga je door naar wat je nu erg leuk vindt om te doen en wordt er gekeken of je daar misschien mee verder kunt gaan. Als laatste stap van het traject van studiekeuzeadvies wordt er dan echt naar specifieke studies gekeken, zodat jij echt de juiste studie kunt kiezen. Dus of je nu studiekeuzeadvies in Amsterdam wilt krijgen of op andere plekken, ga ervoor. Het is erg belangrijk om de juiste studie voor jou te kiezen. 

  

Gerelateerde artikelen

Interview met een Machine Learning Engineer

Wat doe je als projectleider binnen de civiele techniek?

Medewerker klantenservice