Gouden Tip
Image default
Financieel

Investeren met hoog rendement

Investeren met hoog rendement

Iedereen wil het liefst vermogen opbouwen. Niet omdat je perse rijk moet worden, maar omdat geld in bepaalde mate gelukkig maakt. Financiële zorgen geven stress en dat wil niemand. Anderzijds kun je met geld veel leuke dingen kopen. Als je er genoeg van hebt en je er geen zorgen om hoeft te maken heb je vrijheid. Nou is vermogen opbouwen door te sparen tegenwoordig lastig. Je krijgt er amper nog rente door en omdat de inflatie toeneemt wordt je geld steeds minder waard. Daarom is investeren in obligaties en/of aandelen een goed idee. Hieronder gaan we ernaar kijken!

Voordelen investeren in obligaties

Hoe je het ook went of keert, beleggen kent altijd risico’s. Die risico’s verschillen echter wel. Zo is obligaties kopen een stuk minder risicovol dan aandelen kopen. We hebben het op een rijtje gezet.

  • Staatsobligaties hebben het minste risico, maar daarbij ook maar een net iets hoger rendement dan sparen.
  • Bedrijfsobligaties hebben weer een net hoger rendement dan staatsobligaties, met hierbij ook een iets hoger risico.
  • Aandelen hebben een hoger risico dan obligaties en een hoger risico. Wel kun je maximaal je inleg verliezen.
  • Meer ingewikkelde beleggingen, zoals opties of turbo’s, hebben een hoog risico en dus ook een hoge kans op winst. Nadeel is dat je ook meer zou kunnen verliezen dan je inleg.

Investeren met hoog rendement in obligaties

Een verstandige manier van investeren met hoog rendement is toch wel obligaties kopen. Uiteraard heb je hierbij risico, maar zeker wanneer je op de lange termijn belegt is dit risico redelijk klein. Het is dan ook een populaire vorm van investeren. Je kan hier ook vrij eenvoudig mee beginnen, IFH-Holding helpt vele investeerders op deze manier. Tegen een vooraf afgesproken periode kunt u beleggen in obligaties met hoge rente. Om de risico’s enigszins te beperken kan je er dan ook voor kiezen om deels te beleggen in aandelen, en deels te investeren in obligaties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verhouding van 80/20. Wanneer de wereldmarkt slecht staat kun je dan je aandelen de tijd geven om te herstellen, en ondertussen kun je het geld van de obligaties gebruiken als dat nodig is.

Obligaties kopen

Het kopen van obligaties is een mooie manier om toe te passen wanneer je wil investeren met hoog rendement. Zoals al gezegd is het dan verstandig om ook aandelen te kopen, maar met obligaties de balans beter te maken en het risico te verkleinen. Obligaties zijn er zowel van bedrijven als van overheden. In principe leen je geld aan de verstrekker. In ruil hiervoor ontvang je jaarlijks rente. Dit is een deel van je rendement. Daarnaast kun je het geleende geld aan het einde van de looptijd weer terug kijken. Ook obligaties kunnen in waarde veranderen, waardoor je er ook in zou kunnen handelen.

Investeren in aandelen

Aandelen zijn simpelweg een stukje van een bepaald bedrijf dat je koopt. Je ontvangt hierbij geen rente, maar vaak wel dividend. Dit is een stukje van de winst dat je krijgt van het bedrijf waar je aandelen van hebt. Wanneer een bedrijf meer waard wordt stijgen je aandelen in waarde en neemt je vermogen toe. Op deze manier kun je veel rendement behalen. Uiteraard kan je ook geld verliezen wanneer een bedrijf minder waard wordt. Kijk daarom altijd goed naar de risico’s en beleg alleen geld dat je kan missen.

https://ifh-holding.nl/investeren/investeren-in-obligaties/