Gouden Tip
Image default
Fotografie

Photobooth huren

Waarom zou je een photobooth huren?

Je denkt er misschien over, een photobooth in Gelderland te huren, maar waarom zou je dat doen? Nederland is een land waarbij we feesten en leukigheid belangrijk vinden. Denk bijvoorbeeld aan carnaval, in het land vieren we het elk jaar en slaan we het nooit over. Een photobooth is met dezelfde gedachte gemaakt, om zo het leuk te maken om met je vrienden en familie op de foto te gaan zonder dat je hoeft zonder zorgen zoals na te denken over of je wel in de foto zit of niet. Je stapt in alleen of samen met anderen, je poseert of maak je een grappig gezicht, en je klikt op de knop.

 

Waarom bestaan photobooths?

In het hedendaagse zou het niet gelijk duidelijk zijn waarom we ooit een photobooth hebben uitgevonden, we hebben nu toch allemaal telefoons en onze eigen camera’s? Ja, dat klopt nu wel, maar vroeger was dat heel anders. Toen was een camera een luxe en iets wat niet iedereen interessant vond. Je zou kunnen zeggen dat de status van foto’s maken anders is geworden. Photobooths waren vroeger overal door deze reden: om mensen het makkelijker te maken om foto’s van henzelf en anderen te maken met maar een klein beetje geld, dat was een gigantisch verschil vergeleken met de fotocamera’s die toen fortuinen kosten.

 

Hebben photobooths geholpen met fotografie?

Het antwoord op de titel van dit kopje is: Ja. Zoals verteld in de vorige alinea hadden mensen minder interesse om henzelf te laten fotografen, dit kwam voornaamst door het prijskaartje van camera’s. Hierdoor was een schilder bijvoorbeeld een betere alternatief voor vele mensen als ze daar wel geld voor hadden. Toen er photobooths overal kwamen merkten mensen het belang en voordeel van fotografie, waardoor er niet alleen meer camera’s werden gekocht, maar ook meer en betere werden gemaakt! Zonder photobooths zouden we waarschijnlijk een andere wereld zitten waar de technologie niet zo goed is als nu. Hoe vervelend zou dat zijn?

https://www.huureenpop.nl/content/index/photobooth_huren_gelderland