Problemen met ademen door bijvoorbeeld stress?
Gouden-tip

Het kan dan zijn dat je last hebt van hyperventilatie. Dit kan veroorzaakt worden door stress, je gaat sneller ademen, krijgt het benauwd en je bent (lichtelijk) in paniek. Heb je dit heel vaak? Dan kan het zijn dat je last hebt van erg chronische hyperventilatie symptomen. De symptomen hiervan kunnen zijn: snel buiten adem, benauwdheid, te weinig lucht, astma-aanvallen, piepende ademhaling, duizeligheid, licht in het hoofd, slechte concentratie, spanning, paniekgevoelens, kramp, vermoeide spieren, pijn, beklemming op de borst, slecht slapen en nog veel meer. Maak je geen zorgen, je krijgt niet alle symptomen, maar het kan zijn dat je last hebt van een aantal van deze. Wil je weten of je dan ook echt last hebt van chronische hyperventilatie? Ga dan even langs de huisarts.

Wat te doen tegen de symptomen van chronische hyperventilatie?

Denk je hier last van te hebben is het dus verstandig om langs te gaan bij een huisarts. Deze kan nagaan of je echt last hebt van chronische hyperventilatie. Zelf kun je wel al iets tegen de symptomen doen. Doe regelmatig verschillende ademhalingsoefeningen zodat je beter weet wat je moet doen wanneer je een aanval krijgt en om sowieso beter te leren ademen. Ontspanningsoefeningen en meditatie kunnen je ook helpen bij de symptomen van chronische hyperventilatie. Zorg er ook voor dat je niet teveel cafeïne binnenkrijgt op een dag of de stof aspartaam. Alcohol en gevaarlikje tabletten werken uiteraard ook niet mee.

Buteyko bij chronische hyperventilatie

Er is ook een goede therapie die je kan helpen om de symptomen van chronische hyperventilatie te verminderen. Dat is de ademtherapie die Buteyko heet. Voor meer informatie kun je dit aanvragen en je kunt erover lezen om te zien of het iets voor jou is. Maar het kan zeker een flink deel van de symptomen verminderen.About

Posted on juli 2, 2020, 8:00 am By
Categories: Gezondheid