Gouden Tip
Image default
Woningen

Waar moet je na een inbraak aan denken?

Een inbraak gaat je niet in de koude kleren zitten. Je moet aan veel dingen denken. Ook al staat je hoofd er op dat moment niet naar. Om jou een beetje te helpen in deze lastige tijd hebben wij een aantal dingen voor je op een rijtje gezet. Zo vergeet je niets en kun je je focussen op andere dingen.

Politieonderzoek

Na het doen van aangifte tegen inbraak komt er doorgaans een politieagent naar je toe om te kijken wat de situatie is en wat er precies is gebeurd. De politieagent neemt ook jouw aangifte op. Wanneer er reden is voor forensisch onderzoek gaan ze sporen veiligstellen om zo de dader proberen op te sporen. Ze gaan dan op zoek naar onder andere vingerafdrukken, sporen van bloed en sporen van braak. Meestal wordt dit echter niet gedaan.

Blokkeer pasjes en telefoonnummers

Je wilt natuurlijk niet dat de dieven er met jouw spullen vandoor zijn en dan ook nog eens meer schade aanrichten. Blokkeer meteen je pasjes en telefoonnummers zodat de daders niets kunnen doen met jouw bankpas of telefoon.

Sloten vervangen

Het is begrijpelijk dat je je niet meer veilig voelt in je huis in Landgraaf. Bel een slotenmaker in Landgraaf en laat meteen je sloten vervangen. De slotenmaker in Landgraaf komt ter plekke jouw slot(en) repareren en zorgt ervoor dat je je weer veilig voelt na de komst van de slotenmaker in Landgraaf.

Maak een lijst met alles wat gestolen is

Welke spullen mis je? Wat is er allemaal meegenomen? Ga na wat er allemaal gestolen is. Dit lijstje moet je ook invullen bij je aangifte. Zo weet je wat je kwijt bent en van welke waarden deze spullen of het geld was.

Slachtofferhulp

Na een inbraak wordt er altijd slachtofferhulp aangeboden. Alleen jijzelf kan beslissen of jij dit nodig hebt of dat je dat liever niet hebt.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-landgraaf/