Gouden Tip
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet je op letten bij de aankoop van een autotransporter?

De aankoop van een autotransporter is een belangrijke beslissing, vooral als u regelmatig uw auto moet vervoeren. Er zijn een aantal belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van een autotransporter. Benieuwd welke dit zijn? Wij zetten de belangrijkste tips voor u op een rijtje, zodat u altijd de perfecte autotransporter kan kopen.

 

Gewicht van de autotransporter

Het gewicht van de autotransporter is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat de autotransporter het gewicht van de auto of auto’s die u vervoert, kan dragen. Houd hierbij ook rekening met het maximaal toegestane gewicht dat uw eigen auto mag trekken waaraan u de autotransporter wilt koppelen.

 

De Afmetingen van de autotransporter

Let op de afmetingen van de autotransporter. Zorg ervoor dat de autotransporter groot genoeg is voor uw auto. Maar niet alleen voor uw auto, de autotransporter moet natuurlijk ook in uw opslagplaats passen.

 

Een geremde autotransporter

Er zijn twee soorten autotransporters: geremde en ongeremde autotransporters. Geremde autotransporters zijn veiliger en hebben een hoger toegestane maximale massa. Wel dient u rekening te houden met een hogere prijs voor geremde autotransporters.

 

De verlichting van een autotransporter

Tevens is het belangrijk om rekening te houden met de verlichting van een autotransporter. Verschillende regels zijn afhankelijk van het jaar dat de autotransporter in gebruik is genomen. Check dus goed deze regels om een eventuele boete te voorkomen.

 

De prijs van de autotransporter

Overweeg hoeveel u bereid bent uit te geven aan een autotransporter. Houd er rekening mee dat een goedkopere prijs niet altijd betekent dat u een goede deal krijgt.

 

Op zoek naar een autotransporter?

Een autotransporter is een investering voor de lange termijn. Door goed te onderzoeken waar u op moet letten bij de aankoop van een autotransporter, kunt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt. Het is aan te raden om te contact op te nemen met een partij die u kan helpen bij het kiezen van de juiste autotransporter.

https://gedion.nl/autotransporters/