Gouden Tip
Image default
Woningen

Waarom een kleurstaal aanvragen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, heb je enorm veel keuzes te maken. Je hebt keuze uit verschillende vormen, maten, materialen en kleuren en dan nog maar te zwijgen over specifieke opties en mogelijkheden. Het is dus best een klus om een nieuwe keuken te kiezen en je kan je bijvoorbeeld alvast online oriënteren. Het nadeel hieraan is dat bijvoorbeeld kleuren op een beeldscherm er anders uitzien dan in het echt. Maar gelukkig kan je dan een kleurstaal aanvragen.

Wat is het nut van een kleurstaal aanvragen?

Het nut van een kleurstaal aanvragen is dat je de kleur in het echt kan bekijken. Zonder dat je naar een winkel hoeft. Je krijgt de kleurstaal via de post opgestuurd en op die manier kan je thuis de kleur die je voor bijvoorbeeld het werkblad hebt gekozen in het echt bekijken. Dan weet je ook gelijk zeker of je wel de juiste keuze hebt gemaakt of dat je wellicht toch naar andere opties moet kijken als het niet naar wens is.

 

Een ander voordeel is dat je met een kleurstaal ook de kleur kan afzetten tegen de andere kleuren die in je keuken aanwezig zijn. Op die manier kan je bepalen of de kleur die je in eerste instantie online hebt gekozen ook past bij de kleuren die al aanwezig zijn. Zoals gezegd is er altijd wel sprake van een afwijking ten opzichte van een afbeelding. Het kan dus echt geen kwaad om een kleurstaal aanvragen.

 

Nog een voordeel is dat je het materiaal kan voelen. Vooral de structuur van werk- en  aanrechtbladen varieert en misschien ben je wel heel nieuwsgierig naar hoe het materiaal aanvoelt. Dat is niet iets wat je via een afbeelding via het internet kan bepalen. Daarom kan een kleurstaal je helpen om een werkblad dat je op het oog hebt te voelen.

Waar is dit aan te vragen?

Doorgaans doe je een kleurstaal aanvragen bij de winkel waar je een werk- of aanrechtblad op het oog hebt. Het heeft weinig zin om bij een andere winkel de kleurstaal aan te vragen, omdat het net een ander model kan zijn. Dan komt de kleurstaal weer niet overeen met het product dat je online hebt gezien en krijg je alsnog een vertekend beeld. En kan je dus ook de verkeerde keuze maken. Doorgaans doe je een kleurstaal aanvragen online, maar je kan ook in de winkel vaak een kleurstaal meekrijgen als je erom vraagt.

Is een kleurstaal gratis?

In de regel zijn kleurstalen gratis, maar dit wil niet zeggen dat je oneindig veel samples kan ontvangen. Je moet wel een duidelijk beeld hebben van wat je zoekt en waar je voorkeur naar uitgaat. Een kleurstaal aanvragen is feitelijk de laatste stap om je keuzes te bevestigen en om uiteindelijk je bestelling te plaatsen. Niet om op dat moment nog te bepalen of je het aanrechtblad wel wil hebben. Wil je meer opties bekijken en voelen? Dan is het verstandig om gewoon de dichtstbijzijnde showroom te bezoeken en om daar je keuze te maken.